AHMED YOSRI/Action Images
AHMED YOSRI/Action Images

Kao da je novac problem: Bin Salman prihvatio platiti odštetu od 5 milijuna funti za novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 14:28

Na Otok se vraća pun motivacije zbog nedovršenog posla.

Izgleda kako se krug potencijalnih trenera Newcastlea suzio na nekoliko opcija, ali engleski mediji za za Bin Salmana postoji samo jedna – Unai Emery.

Otkako je Steve Bruce dobio otkaz na klupi Svraka gotovo se 10-ak trenera pojavilo u pričama za njegovog nasljednika. Spominjali su se Lampard, Gerrard i Rooney, ali je cijelo vrijeme ime Paola Fonsece bilo označeno kao vodećim u utrci za mjestom koje sve zanima. Portugalac je bez kluba otkako je napustio kormilo Rome, ali posljednjih nekoliko dana u igru se uključio i Unai Emery koji bi – barem zasad – trebao postati novi trener Svraka.

Emery je prošle sezone Villarrealu osigurao prvi trofej u klupskoj povijesti. Puno je puta Žuta podmornica bila 'na korak do' osvajanja nečega, ali bi na kraju uvijek pokleknuli. Ali onda je došao 'gospodin Europska liga' i sve to promijenio…

Nijedan trener nije više puta osvojio spomenuto natjecanje od Unaija Emeryja. Tri puta je taj famozni trofej osvajao sa Sevillom, jednom je s Arsenalom zapeo u finalu, da bi onda lani do pokera došao vodeći Villarreal. Emery je trener koji zna kako se osvajaju trofeji, a baš zbog toga je Bin Salman najviše nagnut prema njemu kao svojem prvom treneru.

No, u slučaju da dođe do dogovora na relaciji Bin Salman – Emery, nešto će se tu pitati i Villarreal, jer španjolski strateg sa Žutom podmornicom ima važeći ugovor do ljeta 2023. godine. Prema pisanju engleskih medija, Bin Salman će u slučaju da se postigne dogovor morati uplatiti pet milijuna eura na bankovni račun španjolskog prvoligaša, ali za njega je taj novac prava sitnica.

U ovom trenutku Villarreal ne gura najbolje u La Ligi te su ga zbog toga čelnici kluba spremni pustiti. Emery je navodno također zainteresiran za povratkom na Otok, osjeća kao da tamo ima nedovršenog posla nakon razlaza s Arsenalom, a Newcastle mu se u ovom trenutku čini kao idealna sredina.

Ove srijede bit će točno dva tjedna otkako je Newcastle bez trenera, a navijači polako kreću gubiti strpljenje. Tottenham je imenova Contea svega tri dana nakon što je otkaz dobio Nuno Espirito Santo, dok njima 10 dana 'fore' nije bilo dovoljno da angažiraju svojeg novog trenera.

Bin Salmanu novaca ne nedostaje, ali čekovnu knjižicu još uvijek nije otvarao, a izgleda kako je vrijeme došlo upravo za to…



Tagovi

Unai EmeryMohammed bin SalmanMohammed bin Salman bi Abdulaziz al-SaudNewcastleNewcastle United

Ostale Vijesti