Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Kaneova utakmica 'biti ili ne biti', može li se Arsenal izvući iz krize?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 08:02

Od uzvratnog sureta na Allianz Areni (21.00) možemo očekivati puno.

Iako je prva utakmica između Arsenala i Bayerna u Londonu bila spektakularna, s četiri pogotka (2-2), ostala je nekako u sjeni još spektakularnije utakmice odigrane u Madridu između Manchester Cityja (3-3). Uzvrat se igra večeras na Allianz Areni, a obje momčadi dvoboj dočekaju u ne baš najboljem raspoloženju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bayern je doduše prekinuo seriju bez pobjede, svladao je Koln golovima u završnici utakmice, a Arsenal je na domaćem terenu posrnuo od Aston Ville i izgubio tri možda i presudna boda u borbi za naslov. Bavarci su se već preboljeli izgubljeni naslov i ispadanje iz kupa. Za Bayern i Kanea ovo je posljednja šansa, utakmica 'biti ili ne biti' da se u tekućoj sezoni dokopaju trofeja.

Arsenalova sezona iz snova mogla bi se pretvoriti u sezonu iz pakla. Do kraja sezone očekuje ih paklena borba za naslov prvaka Engleske, a pokušat će dohvatiti i svoj povijesni naslov pravak Europe. Sezonu će završiti kao pukovnici ili pokojnici.

Thomas Tuchel danas ima dosta većih problema s izostancima u odnosu na dvoboj na Emiratesu. Od tada se ozlijedio Kingsley Coman, a Aplhonso Davies zaradio je suspenziju žutih kartona te će ga na poziciji lijevog beka mijenjati Raphael Guerrero. Problema s ozljedama ima i Leroy Sane, no njega se ipak očekuje u udarnom sastavu bavarskog velikana.

Mikel Arteta ne može računati samo na Jurriena Timbera. Martin Odegaard izašao je iz igre protiv Aston Ville zbog bolova, no i njega se, kao i Sanea, očekuje u današnjem susretu od prve minute. Artetu više od izostanaka muči forma igrača. Iza Oleksandra Zinčenka je vrlo slaba predstava protiv Aston Ville, Jakub Kiwior nije se najbolje snašao protiv Bayernovih krila prije tjedan dana te bi na poziciji lijevog beka mogao krenuti Takehiro Tomiyasu.

Mogući sastavi

Bayern (4-2-3-1)


Arsenal (4-3-3)




Tagovi

ArsenalBayernLiga prvakaHarry Kane

Ostale Vijesti