TOBY MELVILLE/Action Images
TOBY MELVILLE/Action Images

Kane je klasa za sebe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.03.21. | 22:45

Izabranici Zorana Mamića ipak nisu uspjeli kreirati senzaciju na jednom od najljepših svjetskih stadiona.

Nogometaši Dinama poraženi su u prvoj utakmici 1/8 finala Europske lige na gostovanju u Londonu. Moćni Tottenham bio je ipak preveliki zalogaj za Plave lavove, a konačan rezultat bio je 2:0 za sastav Josea Mourinha. Oba pogotka za Tottenham postigao je Harry Kane (25', 70')

Već u samom startu utakmice Dinamo je imao dobru priliku doći do vodstva, ali dojam je kao da se Oršić prestrašio prilike u kojoj se našao pa je tako ona otišla u nepovrat.

U prvom poluvremenu nismo gledali neki naročito zanimljiv nogomet od kojeg zastaje dah. Tottenham je bio bolji, u dva navrata prijetili su iz prekida, ali Dinamo se dobro branio.

Pogodak je ujedno i jedina prilika vrijedna spomena iz prvog poluvremena.

Igrala se 25. minuta, Davies je kratko dodao do Lamele, on se sjurio prema Livakoviću, vanjskim dijelom kopačke gađao, ali njegov pokušaj zaustavila je vratnica. Ipak, u pravo vrijeme na pravom mjestu je Harry Kane kome se lopta odbija točno u noge i fantastični Englez kojeg Transfermarkt vrednuje na 120 milijuna eura lagano dovodi svoju momčad u vodstvo – 1:0

Pogodak Harryja Kanea pogledajte OVDJE

Vjerovali ili ne, to je jedino zanimljivo u prvih 45 minuta, s tim da može spomenuti i jedan pokušaj Petkovića (39') kojeg je Lloris bez većih ikakvih problema ukrotio.

U nastavku, praktički sve isto kao i u prvih 45 minuta.

U četvrtoj minuti drugog poluvremena domaćin je tražio kazneni udarac, ali start Lovre Majera na Ndombeleu ipak nije kažnjiv. To je barem tako procijenio glavni arbitar ove utakmice Gozubuyuk.

Start Majera na Ndombeleu pogledajte OVDJE

Tottenham je i dalje bio bolji, gosti su imali jednu dobru priliku za izjednačenjem kad je Ivanušec pronašao Petkovića (60'), ali promjena na semaforu nije bilo.

Odnosno, promjena na semaforu je bilo, ali tek 10 minuta kasnije, a nula od Tottenhama nije ta koja se mijenjala.

Bio je to mat u tri poteza. S desne strane stigao je ubačaj Auriera, Theihile-Catherine ponovno slabije reagira i ne uspijeva izbiti loptu koja dolazi na nogu Harryja Kanea. A dalje… Svi sve znaju. Malo vaganja, mala varka tijelom i onda hladnokrvna realizacija. Jednostavno, Harry je klasa. – 2:0

Drugi pogodak na susretu Engleza kojeg TM vrednuje na 120 milijuna eura pogledajte OVDJE

U 83. minuti opasno je iz slobodno udarca zaprijetio Gareth Bale, ali Dominik Livaković brani udarac Velšanina.

Do kraja utakmice više nije bilo većih uzbuđenja te su Pijetlovi danas potpuno zasluženo slavili.

Uzvrat je za sedam dana na Maksmiru.


Tagovi

Harry KaneDinamo ZagrebTottenhamEuropska ligaizvještajJose MourinhoMamin SanyangZoran Mamić

Ostale Vijesti