DANIELE MASCOLO/Action Images
DANIELE MASCOLO/Action Images

Kalinić izborio penal, Tudorova momčad imala 2:0, a onda je Milan preokrenuo i skočio navrh (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 22:04

Rebić se ozlijedio.

Momčad Milana stigla je do sedme pobjede sezone iako je na poluvremenu gubila 0:2 od Tudorove Verone. Momčad hrvatskog stratega u 24. je imala prednost od 2:0. Penal za drugi pogodak izborio je Nikola Kalinić koji je igrao do 64. minute dvoboja. Boško Šutalo odigrao je drugo poluvrijeme, Ivor Pandur cijelu je utakmicu proveo na klupi za pričuve, a Ante Rebić dvoboj je napustio u 36. zbog ozljede.

Umjesto bivšeg hrvatskog reprezentativca u igru je ušao Rafael Leao koji je bio najbolji i najaktivniji igrač Milana u nastavku utakmice u kojem su Rossoneri stigli do preokreta i barem privremenog skoka na vrh ljestvice. Posljednjih 13 minuta utakmice odigrao je i Zlatan Ibrahimović kojem je ovo bila tek druga utakmica sezone.

Tudorova momčad u vodstvo je stigla u sedmoj minuti. Miguel Veloso glavom je, nakon odbijanca, poslao loptu u for Gianluci Caprariju koji izlazi sam pred Cipriana Tatarusanua i efektno pogađa za 1:0 vodstvo Verone.

Pogodak Caprarija pogledajte OVDJE.

Strijelac prvog gola sudjelovao je i kod drugog Verone u 24. minuti. Caprari je gurnuo loptu do Lazovića koji šalje loptu prema Nikoli Kaliniću, a njega pak Alessio Romagnoli ruši, a Prontera pokazuje na bijelu točku. Loptu je na kreč postavio Antonin Barak i sigurno zabio za 2:0 vodstvo Verone.

Penal na Kaliniću i pogodak Baraka pogledajte OVDJE.

U 36. minuti Ante Rebić osjetio je bol u nozi te ga je Stefano Pioli izvadio, a u igru je ubacio Rafaela Leaoa.

Početkom nastavka Pioli je uveo Castilleja i Krunića, umjesto Saelemaekersa i Maldinija, a na suprotnoj strani Tudor je u igru ubacio Boška Šutala umjesto Federica Checerrinnija.

Domaćem strategu zamjene su se isplatile u 59. Raspoloženi Leoao, koji je ušao umjesto Rebića centrirao je u suparnički kazneni prostor u kojem je najviši bio Olivier Giroud koji je zabio svoj treći gol u Milanovom dresu.

Gol Girouda pogledajte OVDJE.

Tudor je potom iz igre izvukao Kalinića, a Milan je izjednačio u 76. Sjajni Leao petom je proigrao Castilleja, koji je bio u klinču Boška Šutala i Faraonija. Hrvatski mladi reprezentativac nije dirao Castilleja, ali Faraoni je. Milan je dobio penal kojeg je realizirao Franck Kessie.

Pogodak Kessieja pogledajte OVDJE.

Minutu kasnije u igru je ušao Zlatan Ibrahimović, a već u 78. Milan je stigao do preokreta. Castillejo je centrirao, a Koray Gunter u maniri vrsnih centarfora vara Montipa i postiže autogol za 3:2.

Treći pogodak Milana pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice nije bilo pogodaka i Milan je skočio na čelo ljestvice. Pred Rossonerima je gostovanje kod Porta u Ligi prvaka, a onda i gostujući prvenstveni dvoboj kod Bologne. Tudorovoj Veroni slijedi domaća utakmica protiv Lazija.

Serie A, subota:

Spezia - Salernitana 2:1

Lazio - Inter 3:1

Milan - Verona 3:2



Tagovi

MilanHellas VeronaIgor TudorNikola KalinićBoško ŠutaloIvor PandurZlatan IbrahimovićRafael LeaoOlivier Giroud

Ostale Vijesti