REUTERS/Sergei Stepanov
REUTERS/Sergei Stepanov

Kakvo pojačanje: Počeo je u Benfici, bio igrač Porta, a sad će igrati na hrvatskim travnjacima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 12:21

Novo krilo nekadašnjeg hrvatskog prvoligaša ima i 11 nastupa za reprezentaciju

U posljednje vrijeme nas nerijetko se pojavljuju zanimljiva imena u rubrici pojačanja kod hrvatskih niželigaša. Na primjer u 3. HNL jug odnedavno je trener nekadašnji vratar Milana Željko Kalac koji je bio prva zamjena svojevremeno ponajboljem svjetskom vrataru Brazilcu Didi.

Može se reći da je jedna od sličnih akvizicija i ona koju je ostvario nekadašnji prvoligaš iz Slavonskog Broda. Naime, Marsonija je u svoje redove dovela 32-godišnjeg krilnog napadača koji ima 11 nastupa za reprezentaciju Gvineje Bisau, a ima i portugalsko državljanstvo.

Riječ je o Leocisiju Juliju Samiju koji je nogometni put počeo u portugalskom velikanu Benfici. Rođen je u Gvineji Bisau, a većinu karijere je proveo u Portugalu. Prve godine seniorskog igrao je u drugoj i trećoj ligi braneći boje Electrica i Prosa, a onda je 2009. potpisao za Maritimo gdje je plesao između prve i druge momčadi. Portu, još jednom portugalskom velikanu, se pridružio kao slobodan igrač 2014. godine potpisavši četverogodišnji ugovor, ali nikada nije dobio priliku nastupiti za prvu momčad.


Porto ga je posuđivao Bragi, tadašnjem turskom prvoligašu Akhisar Belediyesporu te Arouci. U ljeto 2017. godine rastao se s Portom i potpisao za Deportivo Aves, a od tada njegova karijera išla prema Omanu i Malti. Ovog ljeta završila je kratka malteška avantura za Samija u Valletti i sad novi angažman pronašao u matičnom klubu Ivice Olića i Marija Mandžukića.

Prema Transfermarktu najveću vrijednost od 3 milijuna eura ostvario je 2012. godine igrajući za Maritimo, a u karijeri je ukupno zabio 28 golova, asistirao 12 puta u 252 nastupa.


Tagovi

BenficaPortoMarsonia3. HNL

Ostale Vijesti