Kakva priča! 21 godinu nakon očeva Blind i Kluivert mogu do europskog naslova

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 12.05.17. | 09:13

Posljednji put Ajax je u europskom finalu bio 1996. godine.

Popularnog 'centarhalfa' ili u prijevodu zadnjeg igrača obrane tada je igrao Danny Blind, a napadačka snaga Ajaxa bio je tada mladi i talentirani Patrick Kluivert koji je u igru ušao u 46. minuti utakmice. Ostali su bez naslova, no do njega u finalu ovogodišnjeg izdanja Europa lige imat će priliku stići njihova djeca. 

Daley Blind igra za Manchester United, trenutno na poziciji stopera jer Mourinho nema drugog izbora u velikom broju ozljeda koje su ih pogodile, no inače se radi o polivalentnom igraču koji može pokriti poziciju beka, stopera, ali i zadnjeg veznog. Očekuje se njegov siguran nastup u finalu za velikana iz Manchestera. S druge strane bit će Justin Kluivert, sin legendarnog Patricka koji ima 19 godina i tek ulazi u svijet seniorskog nogometa. Ima solidnu minutažu u prvenstvu, no u dvije polufinalne utakmice Europa lige skupio je tek 21. minutu na terenu.

Justin igra također u napadačkoj poziciji kao i otac, samo što više voli krilo nego ulogu čiste ' špice' i nemamo sumnje kako će se u europskom finalu na terenu ponovno biti Blind i Kluivert, 21 godinu nakon što su im očevi propustili priliku protiv Juventusa. Jedina zamjerka je u cijeloj priči je što ovaj put neće biti na istoj strani.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Daley BlindJustin Kluivert

Ostale Vijesti