Reuters
Reuters

Kako opustošiti Chelsea u nekoliko sati: Saudijci doveli četiri igrača Bluesa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.06.23. | 11:07

Za sada je služben samo transfer N'Gola Kantea, no preostala tri su 'stvar formalnosti'.

Pojačava se velika saudijska invazija na Europu, vijest je koja, srećom, nema veze s ratnom agresijom, već nogometom i petrodolarima. Nakon što je Cristiano Ronaldo probio 'led', a njegovim stopama ubrzo je krenuo i Karim Benezma (Messi se umjesto prelaska u Al Hilal odlučio na Inter Miami), Saudijci nastavljaju trošiti petrodolare bez kočnica te, kao da su u nekakvom supermarketu, samo trpaju zvjezdane igrače s (posebno Chelseajeve) police u svoju košaru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je Al Ittihad sinoć objavio dovođenje Chelseajevog N'Gola Kantea (bez odštete), na što je prvakov rival Al Nassr uzvratio dovođenjem Hakima Ziyecha za još uvijek nepoznati iznos (spominje se 11 milijuna eura)! Taj transfer još nije služben, no pitanje je vremena kada će prelazak marokanskog reprezentativca u Al Nassr postati služben.

Saudijci tu nisu stali, već je Al Ahli (četvrti klub po jačini) doveo Chelseajevog golmana Eduarda Mendyja (još nije poznata odšteta ni njegov ugovor, samo da će potpisati ugovor na tri godine), a Mendyju bi se u Al Ahliju trebao priključiti i Kalidou Koulibaly, 31-godišnji senegalski stoper koji je prošlog ljeta za nešto manje od 40 milijuna eura stigao u Chelsea iz Napolija, ali se priličnom mučio prošlu sezonu.

Tim transferima, Al Ahli bi se prometnuo u kandidata za naslov, a začudo, najtrofejniji saudijski klub Al Hilal, koji je želio dovesti Lea Messija i Luku Modrića, za sada miruje, što će se, ne sumnjamo, ubrzo promijeniti. Posebno jer je Al Hilal navodno sve dogovorio s Rubenom Nevesom iz Wolverhamptona, a viceprvak svijeta je također zainteresiran za Koulibalija, Bernarda Silvu, Ilkaya Gündogana, Sergia Busquetsa pa čak i Neymara!

Od ostalih zvijezda, ovog bi ljeta u Saudijsoj Arabiji mogli završiti Marcelo Brozović, Saul (obojica Al Nassr) i brojni drugi igrači koji se spominju u kontekstu prelaska u superbogatu bliskoistočnu državu... (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Saudijska ArabijaAl NassrAl Ittihad JeddahAl Ittihad KalbaAl HilalChelseaKalidou KoulibalyHakim ZiyechN'Golo KanteEdouard MendyLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti