Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Kako je Hajdukovu treneru propao tajni plan za Derbi

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 11.12.23. | 08:57

Htio je napraviti jednu promjenu izneneđenja za Maksimir

Poznato je da će Hajduk biti lišen usluga Mihaela Žapera i Anthonyja Kalika za nedjeljni Derbi na kraju sezone u Maksimiru. Centralni vezni se ozlijedio u zao čas kao važan igrač Hajduka u sredini terena, dok je je polivalentni Kaliki dobio treći žuti karton.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Žapera će na poziciji zadnjeg veznog zamijeniti Nikom Sigurom koji će se s desnog beka prebaciti u sredinu, a na njegovo mjesto će Fahd Moufi. Sigur i Žaper su dva različita igrača, ali mladi kanadski Hrvat mogao bi svojom energijom odgovoriti na zahtjeve trenera Mislava Karoglana. Nije to isto, ali bi s Rokasom Pukštasom i Filipom Krovinovićem mogao zatvoriti sredinu.

No, Karoglan je kako doznajemo imao sasvim drugi plan, htio je uvesti novog igrača, malo promiješati karte u sredini i tu se trebalo naći mjesta za Kalika koji je po guštu treneru, no treći žuti karton je sve promijenio. E, sad, bi li on ušao u sredinu umjesto Krovinovića ili bi Karoglan malo prilagodio sustav, teško je reći, no od Kalika je htio dobiti trku i ulazak iz drugog plana te napuniti sredinu.

Sve se izjalovilo kada je Kalik po ulasku u igru dobio treći žuti karton zaustavljajući kontru, a taman je postao čovjek od sve većeg Karoglanova povjerenja. Prijašnji trener Ivan Leko ga nije puno koristio, no dolaskom Karoglana stvari su se počele mijenjati, Kalik se sve više nametao na treninzima i došao blizu uloge startera za derbi. Posljednju utakmicu od početka odigrao je u Kupu protiv Jadrana, a kasnije je redovito ulazio s klupe ili na mjesto veznog ili bi ga Karoglan otkako je stigao bacio bliže lijevoj aut-crti, gotovo na poziciju krila, što je Kalik dobro usvojio, odgovorio traženom, a protiv Gorice imao je i asistenciju.

Još kada je došao u Hajduk, Kalik je bio čista 'šestica', tek je odlaskom u Goricu počeo igrati malo ofenzivnije i taman kada je došao Derbi, plan o njegovu uvođenju u igru od strta pao je u vodu zbog kartona.

Stoga će vjerojatno postava za Derbi biti ista s razlikom što će Moufi ući na bok, a Sigur u sredinu, dok će Leon Dajaku ostati na krillu. Ima opciju Karoglan s Vadisom Odjidjom-Ofoem, no on očigledno nije spreman za start, premda je u dvije pobjede u Maksimiru bio inspiriran dok je još igrao na svježinu da bi kasnije pao u drugi plan jer se nije digao na optimalnu fizičku razinu.

Uglavnom, već smo pisali, premda je Hajduk jesenski prvak, pamtit će se posljednja utakmica polusezone i po njoj mjeriti na domaćoj sceni uspjeh jer Hajduk nije prvi prošao ciljem na pauzi punih 19 godina.




Tagovi

HajdukGNK DinamoAnthony KalikMihael ŽaperNiko SigurDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti