Screenshot
Screenshot

Strahonja: "Nije bilo penala ni za Hajduk ni za Dinamo, ali Slaven je trebao dobiti izravan crveni! Titlić nije trebao suditi odmah kraj utakmice"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 10.12.23. | 22:13

Oko sokolovo dalo je svoje mišljenje o 18. kolu HNL-a

Marijo Strahonja dao je u emisiji HRT-a "Stadion" svoje viđenje 18. kola HNL-a, odnosno, suđenja istoga nakon što je kompletirano golijadom na Rujevici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lokomotiva i Hajduk otvorili su ovo kolo i odigrali 1-1 u Kranjčevićevoj ulici pred nešto manje od pet tisuća navijača, od kojih većine onih gostujućih. Prva je povela Lokomotiva. Goričan je zabio glavom pokraj trojice obrambenih igrača Hajduka, no nitko ga nije ispratio. Yassine Benrahou je tek u 75. minuti Hajduku donio izjednačenje.

Dario Bel je sudio ovaj susret.

"Izuzetno teška utakmica, dobro je što se tiče Dialla što mu nije dao drugi žuti, Šotiček također nije bio za žuti, iako je bio za prekršaj što je dosudio, tako je i trebao", rekao je Strahonja.

U 46. minuti je Krovinović pao.

"Bio je dobro postavljen, ovo je prihvatljiv, čvrst strat, nije trebao biti dosuđen kazneni udarac, vrlo dobra odluka", kaže oko sokolovo.

U 69. minuti Kalik pada na rubu kaznenog prostora.

"S leđa namjerno ulaženje u igrača, ali van kaznenog prostora. VAR je vjerojatno radio tihu analizu, a ukoliko je van kaznenog prostora, sudac nema mogućnost pregleda situacije", dodao je Strahonja.

U subotu su prvo u ranijem terminu igrale Gorica i Istra, a odigrale su bez golova, dok su Turopoljci završili susret s igračem manje nakon što je već u trećoj minuti Krizmanić zbog starta na posljednjeg igrača gostiju zaradio izravan crveni karton.

Mateo Erceg je bio sudac.

"Važno je da je sudac donio pravu odluku. Treba ga pohvaliti za dobar ulazak u utakmicu i koncentraciju. Definitivno dobra odluka i sve u redu", rekao je Strahonja o tom kartonu.

Dinamo je isti dan jedva pobjedio Rudeš na svome stadionu 1-0. Sandro Kulenović je bio strijelac na asistenciju raspoloženog Kaneka protiv posljednje momčadi lige, s četvrtim trenerom ove sezone - Davorom Mladinom. Sudac susreta bio je Jakov Titlić, a najsporniji trenutak je sigurno bio posljednji njegov zvižduk koji je bio naikon isteka nadoknade, ali baš u trenutku kada je lopta otišla u korner za Rudeš.

"Sudac se držao striktno pravila nogometne igre. Dogodila se možda veća malo potrošnja vremena, nogometno humano bi bilo da im je dozvolio izvođenje tog udarca iz kuta, ja bih to napravio", rekao je Strahonja.

U 57. minuti Vidović je bio u duelu i pao u kaznenom prostoru.

"Ma ne, ovo je vrlo mali kontakt, igrač sam skače u skok, nogometno prihvatljiv start jer lopta ide dva metra iznad glave, da ide na čelo ili nogu, mogli bi razgovarati o kaznenom prostoru."

U Nevistića je u kaznenom prostoru udario igrač Rudeša kada je vratar Dinama išao 'boksati' loptu.

"Vratar dolazi prije do lopte i neminovno je da će doći do sudara ako dva igrača trče u zonu gdje dolazi lopta. Da je slučajno napadač stajao u zoni u koju dolazi lopta, tada su to drugi konteksti. Ako jedan igrač trči u jednom smjeru, a vratar u drugom i dolazi prije do lopte, i imamo sudar, kojeg imamo ovdje. To je to, i ništa više, rekao je Strahonja."

Varaždin i Osijek odigrali su 2-2. Osijek je imao vodstvo, a pola sata prije kraja čak i gubio, da bi se na kraju spasio golom Bralića u 93. minuti. Fran Jović je sudio. U 36. minuti je dosuđen penal nakon ruke Lovrića.

"Sudac je vjerojatno bio fokusiran na neke druge stvari pa prvo dosudio korner, ali jasno je da je visoko podignuta ruka, proširen obujam tijela, odlična intervencija VAR sobe, odlična promjena odluke glavnog suca."

Duel Miereza i Nekića u šesnaestercu.

"Nogometni duel u kaznenom prostoru koji ne treba svirati ni za koga."

Rijeka i Slaven Belupo za kraj su kola priuštili gledateljima pravu golijadu. Slaven Belupo je iznenađujuće kao gost na Rujevici svladao Rijeku sa 4-2 (1-0). Koprivničani su poveli sa 3-0 golovima Tomislava Štrkalja u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Benedikta Mioča (70.) i Michaela Caimacova (77.). Franjo Ivanović (78.) nakratko je vratio Riječane u igru, ali Arber Hoxha (85) je vratio goste na tri gola prednosti. Konačni rezultat postavio je Jorge Obregon u 89. minuti. Sudac je bio Duje Strukan, a start na Marka Pjacu bio je brutalan i za izravan crveni karton, smatra Strahonja.

"Igrač Slavena velikom silinom dolazi na igrača Rijeke, nema veze što ide dosta nisko u stopalo, ovo je trebalo biti isključenje, nije mogao igrač Slavena stići do lopte", rekao je Strahonja, a s njim se u studiju oko te odluke složio i Kruno Jurčić. Obojica su naglasili:

"Moramo čuvati igrače. To je funkcija suca."




Tagovi

Marijo StrahonjaStadionHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti