Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kakav otac, takav sin: Benko & Benko opet zabijaju za Varteks

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.04.22. | 11:28

Kultno prezime domaćih travnjaka opet odlučilo susret 3.HNL Sjever

Leon Benko, 38-godišnji nogometaš i njegov 20-godišnji sin Mauro, obilježili su još jednu utakmicu Varteksa na kojoj su pogađali suparničku mrežu. Prošle godine takav se slučaj događao nekoliko puta, a ovaj put su tata i sin Benko bili strijelci u utakmici prvog kola Lige za ostanak Treće HNL - Sjever.

Njihov je Varteks poražen na domaćem terenu od Podravca 2:3, ali Leon je u trećoj minuti doveo varaždinski klub u vodstvo, dok je u 72. Mauro zabio za konačan rezultat. Inače, ove sezone sin Mauro je nadmašio oca te je trenutačno na sedam ligaških pogodaka, dok je Leon do sada postigao četiri.

Leon Benko je u više nego uspješnoj karijeri, osim u rodnom Varaždinu, u hrvatskim okvirima igrao još za Slaven Belupo i Rijeku, dok je u inozemstvu nosio dres Nuernberga, Standarda iz Liegea, Kortrijka, Sarajeva, ljubljanske Olimpije, Al Faisalyja iz Saudijske Arabije te Dalian Aerbina iz Kine. Upisao je Leon i četiri nastupa za seniorsku hrvatsku reprezentaciju. Što se tiče učinka, Benko je u 1.HNL odigrao 135 utakmice i zabio 56 pogodaka.

(Hina)



Tagovi

Leon BenkoVarteks3. HNL

Ostale Vijesti