REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Juventus na Vlahovićev pogon nastavlja prijetiti vrhu, Tudoru bod kod Empolija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 16:54

Odigrane su tri utakmice talijanske Serie A.

Nakon što su Milan i Napoli jučer upisali pobjede, a Inter remizirao s Fiorentinom, Juventus se novom pobjedom, četvrtom u nizu, približio Interu (s kojim igra u idućem kolu) na bod zaostatka, te je nastavio 'pritiskati' Milan koji mu je i dalje na +7. Stara Dama na domaćem je terenu s 2:0 nadvisila posljednju momčad lige, Salernitanu.

Oba pogotka na utakmici pala su u prvom dijelu, prvi već u petoj minuti nakon lijepe akcije koju je okrunio Paulo Dybala na asistenciju Dušana Vlahovića (VIDEO). Argentincu je to bio prvi gol u Serie A nakon dva mjeseca. Vlahović je u 29. zabio za konačni rezultat, nakon što je ispratio centaršut Mattije De Sciglia i glavom zakucao za svoj 21. pogodak sezone, četvrti u dresu Juventusa i time se izjednačio s Immobileom na vrhu ljestvice strijelaca (VIDEO).

Nakon napadačkog prvog dijela, Juve se u nastavku okrenuo čuvanju rezultata. To je odradio rutinski, iako je Salernitana u nastavku imala dvije dosta dobre prilike preko Verdija i Bonazzolija, no Wojciech Szczesny je dvjema paradama spriječio neuvjerljive goste da se vrate u dvoboj.

Juventus se sada sprema za Derby d'Italia u Torinu, a Salernitana će bijeg s dna ljestvice pokušati ostvariti u idućem kolu protiv Torina na domaćem terenu.

Igor Tudor i njegova Verona propustili su svladati Empoli i približiti se borbi za Konferencijsku ligu. Utakmica na Stadio Carlu Castellaniju završila je bez pobjednika. Empoli je na odmor otišao s minimalnom prednosti golom Federica di Francesca u 26. minuti nakon lijepe asistencije petom Andree Piamontija.

Verona je imala priliku izjednačiti u 63. no, Giovanni Simeone iz dva navrata nije uspio realizirati kazneni udarac. Prvi mu je obranio Guglielmo Vicario, no sudac je ponovio udarac jer je Parisi prerano ušao u kazneni prostor. Iz drugog pokušaja Simeone je pogodio stativu i Empoli je zadržao prednost. Ipak, Verona je pet minuta kasnije stigla do boda, Matteo Cancellieri je sjajno zabio iz daljine za svoj prvi pogodak u Serie A.

Boško Šutalo odigrao je svih 90 minuta za Veronu, a Ivor Pandur nije bio niti u zapisniku zbog ozljede.

U idućem kolu Verona dočekuje Genou, a Empoli gostuje kod Fiorentine.

U ranijem terminu Sampdoria je dvama pogocima Francesca Caputa (24' i 38') svladala Veneziju s 2:0.

Serie A, 30. kolo

Petak, 18. ožujka:

Sassuolo – Spezia 4:1

Genoa – Torino

Subota, 19. ožujka:

Napoli – Udinese 2:1

Inter – Fiorentina 1:1

Cagliari – Milan 0:1

Nedjelja, 20. ožujka:

Venezia – Sampdoria 0:2

Empoli – Verona 1:1

Juventus – Salernitana 2:0

Roma – Lazio 3:0

Bologna – Atalanta


Tagovi

JuventusHellas VeronaVeronaSerie A

Ostale Vijesti