REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Juve u zoni ispadanja: Zvijer iz Vinjana ugrizla Staru damu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 21:49

Rebić je pogotkom Milan bodovno izjednačio s vodećim Interom i spriječio prvu pobjedu Allegrijeve momčadi

Nogometaši Juventusa i Milana večeras su u Torinu igrali derbi u 4. kolu talijanskog prvenstva. Stara Dama nije uspjela stići do prve pobjede u ovosezonskom izdanju Serije A, jer su nakon gola Alvara Morate u 4. minuti primili pogodak u 76. Strijelac gola za konačnih 1:1 bio je Ante Rebić.

Dvoboj dvaju klubova uvijek obećava, pogotovo s obzirom na njihovu međusobnu povijest. Zvonimir Boban, Alen Bokšić, Dario Šimić, Igor Tudor i Mario Mandžukić svi su redom igrali u derbijima dvaju velikana Italije, a večeras je od prve za Rossonere igrao Rebić. Massimiliano Allegri, trener Juventusa, svojevremeno je vodio Milan...

Domaćinima su bodovi bili prijeko potrebni, jer bivši prvaci nakon odlaska Cristiana Ronalda u Manchester United još nisu bili stigli do pobjede u novoj ligaškoj sezoni. Remizirali su kod Udinesea (2:2), a potom izgubili od Empolija (1:0) i Napolija (2:1). Na San Siru je situacija potpuno drugačija. Rossoneri koji su godinama stagnirali odlično su krenuli u novu sezonu i u tri uvodne utakmice upisali jednaki broj slavlja, uz gol razliku 7:2. Redom su padali Sampdoria (1:0), Cagliari (4:1) i Lazio (2:0).

Dobro, prelazimo na utakmicu. Juve je u vodstvo već od 4. minute. Gosti su izveli korner, u pokušaju da nešto iskreiraju ostali bez lopte, u samo dva pasa ona je stigla do nečuvanog Alvara Morate na sredini terena, Španjolac je potegnuo skroz do gola Mikea Maignana, Ante Rebić nije ga stigao i bivši napadač Reala lobom je domaćinima donio prednost.

Pogodak Morate pogledajte OVDJE.

Simon Kjaer, stoper gostiju koji je u susretu s Liverpoolom u Ligi prvaka pokazao da zaslužuje mjesto u prvih 11, zbog ozljede je u 35. minuti morao iz igre. Zamijenio ga je Francuz Pierre Kalulu.

Milan je i u jednom i u drugom poluvremenu dominirao po broju udaraca po golu. Očekivali su da će im se to negdje vratiti i očekivanja su se u posljednjoj trećini utakmice ostvarila. U 76. minuti, pogodak za 1:1 postiže - Ante Rebić. Sandro Tonali sjajno je ubacio iz kornera, a Zvijer iz Vinjana najviše skočila u kaznenom prostoru. Njegov se udarac od lijeve stative odbio u mrežu Wojciecha Szczesnog.

Pogodak Rebića pogledajte OVDJE.

Tako je i završilo, podjelom bodova. Milan je sada drugi na tablici, a Juve nevjerojatan 18., dakle u zoni ispadanja.


SERIE A, REZULTATI:

Sassuolo – Torino 0:1

Genoa – Fiorentina 1:2

Inter – Bologna 6:1

Empoli - Sampdoria 0:3

Venezia - Spezia 1:2

Lazio - Cagliari 2:2

Verona - Roma 3:2

Juventus - Milan 1:1



Tagovi

ItalijaSerie AMilanJuventusAlvaro MorataAnte Rebić

Ostale Vijesti