Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Jure li Bijeli do pobjede s Ivankovićem?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 08:58

Novi trener morao bi zaustaviti psihološki pad igrača nakon četiri poraza i brojnih odlazaka na Poljudu

Što će novoga donijeti u igru Hajduka trener Jure Ivanković koji je određen za nasljednika Mislava Karoglana do kraja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sam je rekao da je najvažnije ne rasprodavati ugled do završetka prvenstva te ostvariti pozitivan rezultat, a sigurno je da dobro poznaje momčad jer bio je pomoćnik Karoglanu nakon što je uzet iz Akademije u koju je došao iz Širokog Brijega, kluba s kojim Hajduk ima partnerske odnose.

Ovaj 38-godišnjak veli da nema određenog trenerskog uzora te da je gledjaući najpoznatije trenere pokušavoa nešto upiti od njih. I sad valja vidjeti što će od toga imlementirati u svom debiju kao samostalni trener Hajduka. Vjeruje da je do šanse došao jer su u njemu prepoznali predanost i upornost, a što će biti dalje nakon prvnestva - ne razmišlja.

Ni u najluđim snovima se nije nadao kormilu Hajduka, stoga ga čeka velika čast i odgovornost, a pobjeda protiv Osječana dobro bi mu 'legla' u debiju. No, Osijek je sve osim lagani suparnik koji se bori za Europu, a ove je sezone već jednom svladao Bijele na Poljudu kada je Zoran Zekić presudio Ivanu Leki.

Nema puno prostora za promjene Ivanković, ali bi neki novitet mogao donijeti. Raspolaže s istim kadrom kao i njegov prethodnik, a nedostajat će mu Marko Livaja, Lovre Kalinić, Ivan Lučić koji mora na operativni zahvat 'čišćenja' meniska, nema od ranije Francisca Ferra, Mihaela Žapera i Darija Melnjaka, dok je Zvonimir Šarlija također izvan stroja. Debitirat će na vratima i Borna Buljan kojega su osposobili za nastup, tako da je i za njega ovo velika utakmica kao i za trenera.

Očekuje se da će na lijevom boku umjesto neuvjerljivog Ismaela Dialla biti mladi Šimun Hrgović koji bi mogao do kraja sezone biti ispromoviran kao još jedan od projekata kluba. Uostalom, on je i dao izjavu za Hajdučke vijesti prije neki dan, a to je bila pretposljednja emisija, jer projekt koji je počeo prije dva mjeseca više neće ići u svakodnevnom formatu nego će se emitirati u nešto drugačijem svakog petka.

Filip Uremović trebao bi biti u obrani nakon što je izašao iz igre na Rujevici, dvojba je oko drugog stoper - Josip Elez ili Dominik Prpić.

U sredini nema što mijenjati jer su tu favoriti za nastup Niko Sigur, Filip Krovinović i Rokas Pukštas. U napadu će budući da nema još Marka Livaje biti Nikola Kalinić, a Ivanković treba samo odlučiti se tko će biti na krilima. Tu konkuriraraju Laszlo Kleinheisler, Josip Brekalo, Emir Sahiti, Yassine Benrahou, dok će Ivan Perišić ući s klupe.

Priželjkuje se da bi se njegova prisutnost na terenu mogla povećati s dvadesetak minuta barem na pola sata, jer Hajduk je s njim u Rijeci puno bolje izgledao, stvorio je hrvatski reprezentatitvac nekoliko opasnih situacija za suigrače i bio jako rastrčan te raspoložen za igru.

Neće ga vidjeti publika, jer Hajduk je kažnjen s dvije utakmice pred praznim tribinama, a sad mora odraditi prvu i vratiti se u pozitivu.



Tagovi

HajdukNK OsijekJure IvankovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti