Franck Fife/Pool via REUTERS
Franck Fife/Pool via REUTERS

Juninho Pernambucano odlazi iz Lyona

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.11.21. | 14:08

Čovjek kojem je slobodni udarac bio 'pola gola' potvrdio je ono o čemu se već neko vrijeme špekulira.

Najbolji ste kad postanete sinonim za nešto. Kad u razgovoru kažete da ste pred golom bili nezaustavljivi kao Lewandowski, da ste šutirali kao Michael Jordan ili vraćali servise poput Novaka Đokovića, onda je svima jasno što ste htjeli reći. Kad kažete da ste na nogometnom igralištu zabili gol poput Juninha, onda vas nitko ne pita je li to bila situacija jedan na jedan, je li to bio volej, udarac glavom ili odbijanac u petercu na kojeg ste pravovremeno natrčali, svi znaju da je riječ o slobodnom udarcu. I to fenomenalnom slobodnom udarcu.

Juninho je legenda. U Lyonu, godinama najtrofejnijem francuskom klubu, ostavio je veliki trag. Bio je lider u svlačionici, a produžena ruka trenera na terenu. Kad je zabijao, njegovi bi se golovi danima vrtjeli po televiziji. Jer, slobodan udarac kao on nije imao nitko. Ali baš nitko.

Igračku karijeru završio je u Vasco de Gami, igrao je i u američkom Red Bullsu i katarskoj Al-Gharafi, ali svi će ga uvijek pamtiti po devet godina provedenih u Lyonu. Postao je legenda kluba, a nakon petogodišnje pauze od nogometa, u ljeto 2019. godine ponovno je postao Lav kad je prihvatio ulogu sportskog direktora kluba.

Iako mnogi smatraju da radi sasvim dobar posao, Juninho će po isteku trogodišnjeg ugovora napustiti Lyon.

„Nadam se da ćemo dobro završiti ovu sezonu. Rekao sam već – tri godine. Promislit ću još o svemu, ali u mojoj glavi stoje tri godine“, rekao je u razgovoru za RMC pa dodao:

„Mnogi misle da ne radiš puno kad u klubu obnašaš ulogu sportskog direktora. To ne može biti dalje od istine, potrebna je velika mentalna snaga boriti se sa svim zahtjevima ovog posla“, dodao je 46-godišnji Brazilac pa za kraj podvukao:

„Ne prijetim nikome, svi znaju da volim ovaj klub. Imam veliko poštovanje prema predsjedniku i cijeloj instituciji kluba. Mislim da sam puno dao za ovaj klub i mislim da se to ne bi smjelo zaboraviti.“


Tagovi

JuninhoLyon

Ostale Vijesti