Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Josip Tadić hat-trickom pogurao Hrvatski dragovoljac prema Drugoj NL, Cibalia svladala Solin

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 06.05.23. | 19:11

Četiri kola prije kraja Rudeš ima sedam bodova više od prvog pratitelja Vukovara 1991

Iako se prije utakmice u kuloarima dalo čuti kako nogometaši Cibalije razmišljaju o tome da ne istrče na teren zbog dugova, to se u konačnici nije dogodio te je vinkovačka momčad u 29.kolu Prve NL na domaćem terenu s uvjerljivih 3-1 svladala Solin. Bajić (29.), Mihaljević (73.) i Mikolčić (88.) bili su precizni za Nebeskoplave, dok je jedini pogodak za Solin djelo Mamića (71.).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S ova tri boda Cibalia je stigla do trećeg mjesta Prvoj NL, dok je Solin s 10 bodova manje na 5. mjestu.

Jarun je pak s 3-2 svladao Hrvatski dragovoljac što u prijevodu znači da Crni sada imaju tek teoretske šanse da i sljedeće sezone budu dio 1. NL. Sva tri pogotka za domaćina postigao je prekaljeni Josip Tadić koji je zimus stigao u redove zagrebačkog drugoligaša nakon uspješne dvije godine u Žalgirisu. Debijađi je morao vaditi loptu iz mreže u 6., 34. i 59. minuti, dok su za Crne precizni bili Čabrajić (19.) i Markovina (80.). Inače, gosti su utakmicu završili s 10 igrača budući da je Mario Veljača u 89.minuti dobio prvi žuti karton, da bi onda drugu javnu opomenu zaradio tri minute kasnije.

Rudeš je pak na domaćem terenu odigrao skromnih 1-1 (Laća 54., Rodić 71.) s Dugopoljem, a njihov ‘kiks’ nije iskoristio Vukovar 1991 koji je odigrao također 1-1 protiv Dubrave Tim Kabel.

Jučerašnjom utakmicom 29.kolo Prve NL otvorili su Orijent 1919 i Kustošija (2-0), dok će u nedjelju posljednju utakmicu odigrati Croatia Zmijavci i BSK Bijelo Brdo (17 sati). (ri)




Tagovi

Josip TadićNK JarunCibaliaPrva nogometna liga

Ostale Vijesti