CATHRIN MUELLER/Action Images
CATHRIN MUELLER/Action Images

Josip Brekalo dobio novog trenera, na klupu Vukova stiže bivši veznjak Barcelone i Bayerna

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 13:12

Ostvario bi veliku stvar kad bi mu trenerska karijera bila upola dobra kao igračka.

Mark van Bommel novi je trener njemačkog Wolfsburga, potvrdili su čelnici kluba na svojim web stranicama.

Ikona nizozemskog nogometa koja je u svojoj iznimno bogatoj karijeri branila boje Barcelone, Bayerna, Milana i PSV-a je igračku karijeru okončala prije osam godina, a prije dolaska u Wolfsburg trenirao je baš PSV na čijoj je klupi bio dvije i pol godine.

Van Bommel je od kraja 2019. godine bez angažmana, a s Vukovima je – za početak – dogovorio dvogodišnju suradnju.

"Oduševljen sam što sam se pridružio VfL Wolfsburgu i uzbuđen što ću upoznati novo okruženje, ljude i izazove koji me čekaju", rekao je van Bommel.

"Oni koji su u klubu dijele točno iste ideje i uvjerenja kao i ja, a ja stvarno se mogu poistovjetiti s putem kojim je klub odlučio ići. Postati glavnim trenerom u Bundesligi, gdje sam imao tako dugu igračku karijeru, velika mi je čast i izazov, i to onaj kojem sam u potpunosti sam predan i uzbuđen zbog svih ostalih koji sudjeluju u tome. "

Novi trener koji će službeno biti predstavljen novinarima potkraj lipnja.

"Jako nas je zanimao Mark van Bommel, a kad smo morali razgovarati s njim, naš dojam je bio da je on savršen izbor za naš klub", rekao je direktor Wolfsburga Jörg Schmadtke.

“Međunarodno je priznat kao nogometni stručnjak i zna što može očekivati u Bundesligi. Također je nevjerojatno ambiciozan, što ga je obilježilo tijekom duge igračke karijere. Mark van Bommel bio je naš prvi izbor i uvjereni smo da će on i njegovo trenersko osoblje moći Wolfsburg voditi i dalje uspješnim putem na kojem smo trenutno. "

Spomenimo za kraj kako će Mark van Bommel u svlačionici Vukova pronaći i dva hrvatska nogometaša, Josipa Brekala i Marina Pongračića.



Tagovi

Mark Van BommelJosip BrekaloMarin PongračićWolfsburgBundesliga

Ostale Vijesti