REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Još jedno laskavo priznanje Modriću: Najbolji 38-godišnjak na svijetu po izboru čitatelja!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 18:55

Kapetan Vatrenih dobio je čak 94 posto glasova

Najugledniji španjolski sportski medij - Marca - organizirala je velik izbor najboljih nogometaša u pojedinom godištu. Kako su naveli, birali su "kraljeve od 16 do 40 godina", a među najboljima se našao i najbolji nogometaš u povijesti Hrvatske - Luka Modrić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

On je, očekivano, pobijedio u konkurenciji 38-godišnjaka, a iza sebe je ostavio tri ikone. Modrić je dobio čak 94% glasova, po čemu je rekorder ovog izbora, dok je kolumbijski golgeter Falcao završio kao drugoplasirani u kategoriji sa svega tri posto glasova. Dva posto dobio je Keylor Navas iz Kostarike, dok je Guillermo Ochoa zaradio povjerenje samo jedan posto čitatelja.

Među Marcinim laureatima, osim Modrića, našla su se još neka bivša ili sadašnja člana svlačionice Real Madrida - Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Thibaut Courtois, Toni Kroos, Pepe, Jude Bellingham i Eduardo Camavinga. U dva najmlađa godišta obuhvaćena izborom, Barcelonino čudo od djeteta - Lamine Yamal - najbolji je 16-godišnjak svijeta, dok je Brazilac Endrick, budući član Real Madrida, najbolji 17-godišnjak.

Najdramatičnije je bilo u izboru za najboljeg 21-godišnjaka na svijetu. Eduardo Camavinga je pobijedio samo s 30 posto glasova, koliko je imao i Jamal Musiala, dok je Pedri imao 29%. (I.M.)




Tagovi

MarcaLuka ModrićJude BellinghamLamine YamalToni KroosCristiano RonaldoPepeEduardo Camavinga

Ostale Vijesti