Photo: Cao Can/XINHUA
Photo: Cao Can/XINHUA

Još jedan Hrvat u važnom tijelu FIFA-e

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 13:48

Splićanin je zastupao Bilića, Dalića i Modrića te mnoge trenere, igrače i klubove

Odvjetnik Davor Radić, kao kandidat Hrvatskog nogometnog saveza i Europske udruge nogometnih saveza (UEFA), izabran je u okviru Suda Međunarodnog udruženja nogometih saveza (FIFA-e) za člana Komore za rješavanje sporova u kojima sudjeluju nogometni posrednici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radić je poslije imenovanja zahvalio krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i predsjedniku Marijanu Kustiću na kandidaturi i potpori.

"Prije svih, želim se iznimno zahvaliti predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću koji je u ime HNS-a podržao moju početnu kandidaturu i dao mi ideju da se kandidiram za ulazak u ovo pravno tijelo FIFA-e. Isto tako, želim se posebno zahvaliti predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu, ali i njegovim najbližim suradnicima Zoranu Lakoviću i Zvonimiru Bobanu s obzirom na to da me nakon HNS-a i Uefa podržala i predložila u ovo pravno tijelo Fife. Smatram da je moje imenovanje u ovo tijelo Fife veliko priznanje hrvatskom nogometu jer pokazuje kakav ugled naš nogomet uživa u čelnim nogometnim asocijacijama, a meni osobno predstavlja dodatni poticaj i motiv da nastavim raditi sportske pravne poslove na najbolji mogući način", izjavio je Davor Radić za službenu stranicu HNS-a.

Radi se o iznimno prestižnoj funkciji s obzirom na to da su u tom tijelu osim Davora Radića od strane Fife imenovana brojna poznata imena poput Simona Cliffa, direktora pravne službe Manchester Cityja, Maria Floresa koji obavlja poslove direktora pravne službe ECA-e ili Marka Boetekeesa koji je na čelu pravnog odjela Nizozemskog nogometnog saveza.

Inače, Splićanin Davor Radić specijalizirao je sportsko pravo s naglaskom na nogomet, a u proteklih 15 godina zastupao je brojne klijente u Hrvatskoj i inozemstvu pri čemu izdvajamo Zlatka Dalića, Slavena Bilića, Luku Modrića, ali i mnoge druge igrače, trenere i klubove. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Davor RadićFIFAMarijan Kustić

Ostale Vijesti