Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jedna od najvažnijih Dinamovih pobjeda! A Maksimir je dobio novog junaka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 19:28

Veliki je ispit, s obzirom na okolnosti, bila za Modre utakmica u Koprivnici. Dinamo je, možemo reći, osvojio više od 'samo' tri boda

Nećemo upotrijebiti onu floskulu da se na ovakvim utakmicama osvajaju naslovi, jer daleko je Dinamo još od naslova. Međutim, da su Modri u Koprivnici upisali jednu od najvažnijih pobjeda ove sezone, to je neupitno. Ne zato što je Slaven Belupo bio goropadan i težak suparnik, štoviše, Koprivničani su znali biti i opasniji u nekim prijašnjim dvobojima, već zbog svega onoga što je Dinamu nosila ova utakmica i kakva je uvertiru imala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Modri su došli na Apaš s minus 12 iza Hajduka, a na putu do Koprivnice klupskim se autobusom proširila vijest da će zbog lošeg terena susret biti odgođen, što sigurno, može poremetiti koncentraciju igračima. A onda su došli na stadion, shvatili da je teren užasan, trećeligaški, ali da će se utakmica ipak igrati. Prije utakmice otpao je zbog bolesti Martin Baturina, jedan od najvažnijih igrača, na zagrijavanju se ozlijedio Danijel Zagorac i, zapravo, sve što je mogli poći ukrivo, tako je išlo. Zbog svega toga, bio je dvoboj sa Slavenom veliki ispit za Jakirovićevu momčad, svi preduvjeti za posrtaj i novi kiks bili su ispunjeni. Međutim, baš suprotno, Dinamo je odigrao baš koliko mu treba za pobjedu, napokon su Modri sve dvojbe riješili prije kraja, napokon su pobijedili i u HNL-u izvan Zagreba. Drugi put zaredom nisu primili gol, nanizali su tri pobjede u tjedan dana (Osijek, Astana, Slaven). Da, bilo je opet trenutaka u kojima Dinamo nije izgledao dobro, opasnost od 'zalutalog metka' prijetila je do drugog pogotka, ali, kad se sve zbroji Dinamo je u Koprivnici slavio zasluženo i osvojio, što znamo reći, više od sama tri boda! Sad je na redu Rudeš pa Ballkani protiv kojega i s bodom Dinamo osigurava europsko proljeće, Dinamo je u uzlaznoj putanji i sve ide k tome da će derbi s Hajdukom 17.prosinca dočekati u pozitivnom ozračju, pobjedničkom nizu i s puno boljom krvnom slikom nego donedavno. U Maksimiru se nakon Koprivnice lakše diše.

Koliko je Dinamu nedostajao Bruno Petković pokazalo se čim se vratio na teren. Tri utakmice s Petkovićem, tri pobjede, u Koprivnici je bio strijelac, razigravač, igrač prevage, čiji svaki potez ima 'ubojitu formulu', Dinamova igra s njim je dimenzija više. No, u Koprivnici se potvrdio još jedan igrač, Takuro Kaneko, to sad više nije samo bljesak, postaje novi junak Modrih. Riješio je Lokomotivu, sjajnu partiju protiv Astane okrunio je briljantnim pogotkom, a na Apašu je bio klasa iznad svih. U svakoj akciji, stalno na lopti s odličnim rješenjima, prisutan u defenzivi i ono najvažnije - dvostruki asistent. Kaneko je veliki dobitnik zadnjih mjesec dana, mnogi su u njega sumnjali, ali, pokazao se pravim pojačanjem. Pljesak tribine u Koprivnici rekao je sve o njemu i njegovoj partiji, Jakirović je, definitivno, dobio igrača, koji donosi golove i pobjede. Baš takav mu je trebao. U pravi tren, jer pred Dinamom je sama završnica ove turbulentne polusezone, koja još uvijek može biti obojana svijetlijim tonovima!




Tagovi

GNK DinamoSlaven BelupoTakuro KanekoSergej JakirovićBruno Petković

Ostale Vijesti