Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kaneko ovacijama ispraćen s Apaša, trijumf Dinama u Koprivnici

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 18:49

17. kolo HNL-a zaključeno je utakmicom u Koprivnici gdje je po izuzetno hladnom vremenu domaći Slaven Belupo poražen od Dinama

Dinamo skuplja bodove na krilima sjajnog Kaneka! Japanac je u 2-0 pobjedu Dinama na gostovanju kod Slaven Belupa ugradio dvije asistencije. Prvu za Petkovića, drugu za Špikića za 2-0 trijumf “modrih” u Koprivnici i nova tri boda s kojima se Dinamo primakao vodećima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo je bilo upitno odigravanje. Južna strana Kušek Apaša bila je pod ledom, ali izlazak sudaca i predstavnika klubova na teren sat vremena prije početka donio je odluku kako nema elemenata za odgodu utakmice Slaven Belupa i Dinama.

A travnjak je vizualno bio - katastrofa. Doduše, nisu ga domaćini niti previše pazili. Kako smo saznali, uoči Dinama treninzi prve momčadi bili su na glavnom travnjaku. A onda je stigla vijest kako se Danijel Zagorac ozlijedio na zagrijavanju te je morao svoje mjesto prepustiti Nevistiću. Stradao je zglob. Nije bilo niti Martina Baturine koji je dobio virozu pa ostao u Zagrebu.

Celzijevci koji su plesali oko “nule” nisu spriječili domaću publiku da fino ispuni jedinu tribinu stadiona. Box koji je bio rezerviran za gostujuće navijače bio je napunjen prije par dana…

Potom je krenulo. Dinamo je očekivano dominirao, ali opasnije su bile prilike domaćina koji su dobro reagirali nakon oduzetih lopti i brzom tranzicijom dolazili pred vrata Dinama. Tomislav Štrkalj je i zabio u jednom trenutku, ali sudac je ispravno označio zaleđe.

Prvi udarac Dinama na vrata domaćina bio je nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Mišić a neprecizno završio Petković. Trenutak kasnije udarcem preko gola zaključio je akciju Vidović.

Arber Hoxha pokazao je zašto bi na zimu mogao preseliti u Maksimir nakon jednog sjajnog prodora po lijevoj strani a najbolja prilika Dinama u uvodu utakmice stigla je poslije ubačaja Moharramija i udarca glavom Petkovića koji je vratar Slaven Belupa Ivo Sušak uspio zaustaviti.

Međutim “copy paste” akciju u 21. minuti Dinamo je završio vodstvom. Umjesto Moharramija ovoga puta ubacio je Kaneko a lopta nakon Petkovićeva udarca glavom završava u mreži za vodstvo gostiju.

Do odlaska na odmor gledali smo pokušaje Dinama koji su se uglavnom razbijali u čvrstu defenzivnu liniju domaćina koji prema naprijed nisu napravili ništa vrijedno spomena. Nastavak je počeo sjajnim pokušajem Petra Sučića čiji udarac s ruba kaznenog prostora Sušak izbija krajnjim naporom. U nastavku akcije Perković je probao glavom ali bio je neprecizan.

Theophile je zbog ozljede morao napustiti igru a zamijenio ga je Šutalo. Malo kasnije je svojih pola sata dobio Ademi koji je ušao umjesto Halilovića dok je Špikić zamijenio Vidovića. Petković i Ademi odigrali su odličnu kombinaciju, ali je vratar domaćih bio djelić sekunde brži od kapetana Dinama.

Hoxha je iskoristio neodlučnost Moharramija, izborio se za udarac ali nije bio precizan. Loša ideja Perića koji je “na knap” vraćao loptu Nevistiću mogla je završiti kobno po Dinamo, ali Šakota nije bio dovoljno brz.

Dinamo je riješio pitanje pobjednika ponovno preko sjajnog Kaneka koji je desetak minuta prije kraja asistirao Špikiću za pogodak kojim je Špika proslavio 100. nastup u dresu Dinama. Malo kasnije je Kaneko uz ovacije napustio travnjak Apaša nakon još jedne dojmljive partije u dresu Dinama.

Slaven Belupo - Dinamo 0-2

Stadion: Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 2057.

Sudac: Dario Bel (Osijek); pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Vladisavci). Četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek). VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Alen Jakšić (Split).

Strijelci: 0-1 Petković (21. as. Kaneko), 0-2 Špikić (78. as. Kaneko)

Žuti kartoni: Martinaga, Agbekpornu (Slaven Belupo);

Slaven Belupo (4-3-3): Šušak - Bosec, Božić, Boras, Martinaga (od 88. Pllana) - Mioč (od 88. Krušelj), Agbekpornu, Liber (od 80. Cascini) - Šakota (od 73. Nongoh), Štrkalj (od 73. Kamberi), Hoxha.

Dinamo (4-3-3): Nevistić - Moharrami, Theophile (od 54. Šutalo), Perić, Perković - Halilović (od 61. Ademi), Sučić, Mišić (od 83. Ljubičić) - Kaneko (od 83. Marin), Petković, Vidović (od 61. Špikić).





Tagovi

GNK DinamoHNLSlaven Belupo

Ostale Vijesti