Je li moguće? Igrao je za mini Vatrene, htio ga je Hajduk, a on odlazi u – tajlandsku ligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 10:37

Uistinu nevjerojatan transfer.

Naime, bivši U-21 reprezentativac Hrvatske svojevremeno je bio meta Hajduka, Rijeke i Osijeka, a kada je odlučio, nakon što je prethodno raskinuo ugovor s rumunjskom Craiovom, da bi za njegovu karijeru bilo najbolje da se vrati u redove matične Cibalije, mnogi su mislili da je tada radi o nekoj uranjenoj prvoaprilskoj šali.

Ipak, šale nije bilo, a Kelić se odlučio vratiti u Vinkovce kako bi odigrao proljetni dio sezone u klubu iz kojeg je potekao. Da bi stvar bila još bolja, stasiti središnji branič odlučio je igrati besplatno, a takav su potez se ne viđa često u današnjem nogometu, a naročito ne kada se nalazite u najboljim igračkim godinama i kada pred vama stoje razne ponude.

„ Renato Kelić u lipnju odlazi na Tajland. Nakon što je zimus raskinuo ugovor s rumunjskom Universitateom iz Craiove, on nam je došao doslovce besplatno proteklu polusezonu pomoći u nastojanju osiguranja opstanka. Na žalost, njegove usluge koristili smo tek u uvodu proljetnog dijela sezone, sve do dolaska pandemije“, potvrdio je u razgovoru za Glas Slavonije Petar Tomić, trener Cibalije.

Podsjećamo, o interesu Rijeke, Hajduka i Osijeka za ovim braničem već ste imali prilike čitati na Germanijaku:

Iako je po povratku odigrao svega tri utakmice za Cibaliju (jedna pobjeda i dva remija), Kelić je povratkom u klub dosegao kultni status kod navijača Cibalije, Ultrasa. Ne treba napominjati da je u 2.HNL Kelić odmah postao i najvrjedniji igrač lige (Transfermarkt), a slično bi moglo biti i na Tajlandu budući.

Iako nigdje nema konkretnih natpisa, za Germanijak je potvrđeno kako bi njegov novi klub trebao postati  Buriram United čiji je trener već duži niz godina Crnogorac Božidar Bandović.

Dodajemo za kraj kako je Kelić za U-21 reprezentaciju Hrvatske skupio devet nastupa, a odlaskom na Tajland potpisati će za svoj šesti klub u karijeri.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Druga HNLBuriram UnitedCibaliaLjetni prijelazni roktransferiRenato Kelić

Ostale Vijesti