Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Jarnijevi 'klinci' pobjedom zaključili jaki međunarodni turnir

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 17.10.23. | 16:22

U tri utakmice Hrvatska je upisala dvije pobjede i remi.

Hrvatska U18 nogometna reprezentacija, koju vodi Robert Jarni, svladala je Dansku u Umagu s 1-0 i pobjedom zaključila jaki međunarodni turnir. Jedini pogodak na utakmici zabio je Osijekov 17-godišnji napadač Filip Živković (koji je već zabilježio tri seniorska nastupa za Bijelo-plave), golom u 74. minuti utakmice. Hrvatska je, podsjetimo, u prvom kolu turnira svladala Nizozemsku 3-2 golovima Lea Rimca (Dinamo), Tonija Majića (Dinamo) i Marina Skelina (Hajduk), a u drugom kolu odigrala je 1-1 s Norveškom (Živković).

Hrvatska je turnir završila sa sedam bodova i osigurala minimalno drugo mjesto, budući da Norveška ima četiri boda i ako pobijedi Nizozemsku, mladi Skandinavci će osvojiti turnir.

Za Hrvatsku su na turniru nastupili: Jan Hlapčić (Osijek), Mihael Letica (Slaven Belupo), Marino Skelin (Hajduk), Dorian Migalić (Stuttgart), Sergej Levak (Roma), Leon Lalić (Lommel), Sven Lesjak (Varaždin), Ante Utrobičić (Lokomotiva), David Zubović (Rijeka), Luka Hodak (Hajduk), Ante Sušak (Dinamo), Luka Rešetar (Mladost Ždralovi), Mate Ivković (Roma), Duje Reić (Hajduk), Leon Ivančić (Lokomotiva), Antonio Baždarić (Lokomotiva), Dominik Babić (Osijek), Filip Živković (Osijek), Noa Kljaić (Mainz), Marino Žeravica (Hajduk), Toni Majić (Dinamo) i Leo Rimac (Dinamo).

U18 turnir u Umagu

1. Hrvatska 3 210 5-3 7

2. Norveška 2 110 4-1 4

3. Danska 3 102 3-5 3

4. Nizozemska 2 002 3-6 0


Tagovi

Hrvatska U18 nogometna reprezentacijaRobert Jarni

Ostale Vijesti