Ludnica kakvu samo „Cvajta“ pruža - Jarčevi traže bod za Bundes, Furth za ostanak

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.19. | 17:13

Ludnica u završnici druge Bundeslige.

Teško se uopće sjetiti kad je i je li uopće sama završnica bilo koje nogometne lige donijela kolo u kojem svih sedam momčadi sa vrha ljestvice zabilježi poraze. E upravo takvo kolo je iza nas u 2.Bundesligi.

Ligi koja iz tjedna u tjedan zadnjih mjesec dana donosi obilje neočekivanih rezultata. Liga u kojoj, prije dva mjeseca drugoplasirana ekipa poput HSV-a izgleda kao siguran povratnik u elitni razred njemačkog nogometa, a potom uveže sedam dvoboja bez pobjede, tone na ljestvici ali i dalje ima realne šanse za promociju. Jednako tako teško se sjetiti kad je uopće prvoplasiranoj momčadi ove lige 60 bodova garantiralo ulazak u Bundesligu.

E sve ovo, pa i puno više od ovoga, gledamo u popularnoj 'Zweiti'. Teško je i izdvojiti favorite čije su greške, kiksevi ili spoticanja bila nevjerojatnija ili upečatljivija. Od zadnih 45 susreta ove lige, u čak 60 posto njih favorit nije pobjedio. Nije iznimka u toj priči ni Koln. Višemjesečni lider zadnja četiri kola nije zabilježio pobjedu, ali treba još samo bod kako bi potvrdio ulazak u Bundesligu čak tri kola prije kraja prvenstva. I da priča bude čudnija, niti jednom, unatoč katastrofalnoj rezultatskoj seriji, liderska pozicija Kolna – nije bila ugrožena. “Nismo učinili ama baš ništa ali zato smo na domak Bundeslige”, citat je kojeg se tjednima može čuti u i okolo samog Kolna. Kolna na čijoj klupi više ne sjedi Markus Anfang. Prošlotjedni domaćinski poraz od Darmstadta bio je zadnji susret na kojem je spomenuti 44-godišnjak sjedio na klupi “jarčeva”. Andre Pawel , pomalo ni kriv ni dužan, dobit će priliku vratiti Koln najveće nogometne pozornice. U Koln ističu kako su “samo trebali mir u klubu uoči zadnja tri kola”.

ODIGRAJ Greuther Furth - Koln

Koln u Furth dolazi bez ozlijeđenog Modestea, upitan je i nastup prvog strijelca Simona Teroddea, a trener Pawlak bi navodno trebao preći na susstav 4-1-4-1 gdje će špicu igrati 25 godišnji Kolumbijac John Cordoba.

Greuther Furth je dobio samo jednu od zadnjih šest prvenstvenih utakmica. Riječ je o momčadi itekako sklonoj oscilacijama. U stanju su bili naprimjer i sa igračem manje punih 30 minuta nadigrati favorizirani Union Berlin te gubitak od 0-1 pretvoriti u remi. S druge strane i samo sedam dana kasnije ne samo izgubiti od davljenika iz Magdeburga nego uistinu i loše izgledati na travnjaku. Niti oni ne mogu, za večerašnji dvoboj, računati na najboljeg strijelca, Keitu Ruela Daniela te još jednog kartoniranog, standardnog veznjaka Fabiana. Iskusni defanzivni vezni Ernst također je van kadra.

Furthu je najjači forte igra na Sportpark Ronhof Thomas Sommer. Samo dvije od 15 momčadi, koliko ih  je dosad u sezoni gostovalo, sa ovog su stadiona odnijele sva tri boda u ovogodišnjem izdanju 'Cvajte'. Gosti su bez sumnje igrački jača,  neosporno kvalitetnija momčad, najbolja gostujuća ekipa lige, no Furthovih 11 ovosezonskih mečeva okončanih podjelom bodova, kao i podatak da su upravo tim ishodom završene četiri od zadnjih pet međusobnih utakmica Furtha i Kolna – itekako pozivaju na oprez. Činjenicu da obje momčadi bodom iz večerašnjeg susreta počinju slavlje - Koln jer je bi i službeno postao Bundesligaš, Furth jer bi i matematički osigurao ostanak – prepoznalo je i tržište.

Nemoguće je stoga nespomenuti znakovite promjene tečajeva na određene opcije. Onih početnih 1,5 na pobjedu Kolna sad je već otišlo i do 1,9 dok je s druge strane X sa početnih 4,75 “potonuo” do 3,65.

Ako već i niste ljubitelj “talijanske računice”, ako vam ovih 3,65 na remi “koji igra svima” baš i nije privlačno, ako znate da je Koln zabio prvi zgoditak na čak osam od njihovih zadnjih devet gostovanja, tada je jasno da  ovaj susret neće te propusiti kroz opciju uživo klađenja.

(Foto: Reuters)


Tagovi

najava dana2. Bundesligakladioničarski dan

Ostale Vijesti