ALEX PANTLING/Action Images
ALEX PANTLING/Action Images

James Rodriguez kvari transfer karijere Nikoli Vlašiću

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.07.21. | 17:15

Bivši igrač Porta, Monaca, Real Madrida i Bayerna gotovo pa sigurno neće karijeru nastaviti u Evertonu. Dogodine na Goodisonu nema Don Carla, dakle, nema ni Jamesa…

1.srpanja je omiljeni dan u godini svakog čovjeka koji nogomet ne smatra najvažnijom sporednom stvari na svijetu već nečime puno većim od toga. Otvoren je ljetni prijelazni rok, a samim time jasno je kako kreću sve moguće kombinacije o mogućim dolascima i odlascima igrača koji žele promijeniti svoju sredinu.

Jedan od njih koji pod svaku cijenu ne želi nositi dres kojeg je nosio sezonu ranije je James Rodriguez, zvijezda Kolumbije i igrač kojem su svojevremeno predviđali da bi se jednog dana mogao boriti za Zlatnu loptu. Njegova karijere je sve samo ne loša, ali dojam je da je Kolumbijac mogao više. Jednostavno, talent kakvog on posjeduje nije nešto što se viđa tako često.

Svoj 'prime' James je imao 2014. godine. Nosio je Kolumbiju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, postigao neke spektakularne pogotke, a nakon toga je i zaradio transfer karijere u Real Madrid. 75 milijuna eura je kraljevski klub uplatio na bankovni račun Monaca, ali kasnije se sve to pokazalo jednom veoma lošom investicijom. Doduše, James je u početku igrao dobro, a da je 'poseban' bilo je jasno i po broju kojeg je nosio za vrijeme igranja u Realu. Desetaka u kraljevskom klubu… To jednostavno mora značiti da si majstor. Dobro, zanemarite sezonu 09/10. kad je ona bila na leđima Lassane Diarre

James je na početku prošle sezone, i to bez da je za njega plaćena ikakva odšteta, stigao na Goodison Park. Jasno, ne bi on došao da tamo nije bilo Carla Ancelottija, talijanskog velikana koji ga je vodio u Real Madridu, ali adaptacija na engleski nogomet i posebno Englesku kao zemlju za Kolumbijca nije bila jednostavna. Igrao je dobro, u 25 nastupa skupio je šest pogodaka i osam asistencija, ali je zato u drugom dijelu sezone, kad je Everton doživio taj svoj pad, on bio više u društvu liječničke službe nego suigrača na terenu.

Kad je Ancelotti odlučio prihvatiti poziv Real Madrida, mnogi su Jamesa unaprijed prekrižili. Talijan je znao s njim, dozirati ga i od njega dobivati ono najbolje, ali James nije jednostavan tip igrača. Engleski nogomet nije nešto gdje se on najbolje snalazi, a nakon što je prošao kroz četiri od pet Liga petice, odlučio je kako je vrijeme da kompletira tu listu te da u konačnici svoj nogometni put nastavi u Italiji.

Tko zna, možda ga je opet 'pogurao' Carlo Ancelotti, jer za uslugama kolumbijskog veznjaka opasno je zagrizao Milan. Talijanski mediji javljaju kako je prva faza pregovora već odrađena te da bi se transfer mogao uskoro i realizirati, ali ukoliko do toga svega dođe, jasno je kako će najveći gubitnik ispasti – Nikola Vlašić.

Najbolji igrač CSKA Moskve, a vrlo vjerojatno i cijele ruske Premijer lige, već se neko vrijeme povezuje s ponajvećim talijanskim klubom. Danas su se pojavile informacije kako Milan od njega nije odustao, ali ukoliko uistinu Rossoneri dovedu Jamesa, teško je za očekivati da će 'iskeširati' 30-ak milijuna eura odštete (koliko CSKA traži) za igrača na kojem će već imati dva kvalitetna rješenja.

U svakom slučaju, James je svakim danom sve udaljeniji od Goodison Parka. Milan je zainteresiran, pregovori traju, ali ništa još nije dogovoreno. Što će se dogoditi narednih mjeseci teško je predvidjeti, ali ako James u konačnici sleti na San Siro, a Nikola Vlašić ne, potpuno je jasno kako je baš Kolumbijac 'glavni osumnjičeni' zašto Ante Rebić neće dobiti dobrog prijatelja kao svojeg novog suigrača.


Tagovi

Nikola VlašićJames RodriguezMilannogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti