Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Jakobušić: "Valdasa smo trebali smijeniti nakon Superkupa"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.10.22. | 15:04

"Prezirem smjenjivati trenere, za mene je sveto trojstvo predsjednik, direktor i trener, ali mijenjat ćemo i pet puta ako vidimo da to ne ide"

Prvi put od smjene litavskog trenera Valdasa Dambrauskasa govorio je Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić na tu temu. On je boravio danas u Poreču kao gost na panelu Sportfesta i podijelio svoja razmišljanja i emocije koje je prolazio i prolazi kao čelnik splitskog kluba. Bilo je tu govora o raznim temama, a jedna od onih koje je sve zanimala je smjena Dambrauskasa sezonu nakon što je osvojio Kup s Hajdukom i bio drugi u prvenstvu, prenosi Večernji list.

„Sada ćete kazati kako sam lud, ali za mene je utakmica sezone bila Superkup s Dinamom. Mi smo mogli uzeti dva naslova u samo 42 dana, pa to Hajduk nije napravio godinama. Za mene je to bila najvažnija utakmica, 42 dana sam mislio samo o tome, svaku noć sam spavao s tom mišlju, prvo bih ujutro kazao Superkup, a onda bih se probudio. Onda se dogodilo da smo izgubili Superkup. Sad mi je žao što Valdasa tada nismo smijenili“, naglasio je predsjednik Hajduka, piše Večernji list.

Pričao je Jakobušić i o kulturi koju gaji splitski klub, a koju Dambrauskas, prema njegovom mišljenju, nije slijedio.

„Tri su stvari ključne za Hajduk: pobjede, dobra igra i razvoj mladih igrača. Kad ti trener kaže da on nije taj za razvijanje mladih, onda je jasno sve. Nismo imali ni atmosferu ni igru, samo rezultat. Prezirem smjenjivati trenere, za mene je sveto trojstvo predsjednik, direktor i trener, ali mijenjat ćemo i pet puta ako vidimo da to ne ide“.

Bilo je riječi i o Marku Livaji, igraču koji ima neprocjenjivu vrijednost za Bijele.

„Mi znamo da je Livaja za nas luksuz. Veća je šansa bila da Livaja ode, nego da ostane ovdje pet godina. Svjesni smo što on znači za klub, on ne može izaći iz kuće u miru i to nije lako. Ali nitko, baš nitko, nije veći od Hajduka“, podvukao je Jakobušić. (rv)


Tagovi

HajdukLukša JakobušićValdas Dambrauskas

Ostale Vijesti