Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Jakirović: Zdravku i Zoranu se sigurno sviđa kako igramo, nije mi nimalo žao što neću u Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.12.21. | 08:39

Bivši trener Sesveta, Gorice i Maribora iza sebe ima polusezonu iz snova.

Sergej Jakirović i njegov Zrinjski igraju fantastično ove sezone. Klub iz Mostara trenutno je vodeći u poretku Premijer lige BiH te su praktički već osvojili naslov prvaka. 12 bodova prednosti Zrinjski ima ispred Tuzle, a dobrim igrama Plemića narasle su dionice i njihovog trenera, Sergeja Jakirovića.

On se već neko vrijeme po medijima provlači kao najveći kandidat za klupu zagrebačkog Dinama nakon što je s iste otišao Damir Krznar. S druge strane, priča se i o tome da će se Željku Kopiću skinuti prefiks 'v.d.' kojeg trenutno ima, dok su sad sve ostale kombinacije (Kek, Milanič) pale u drugi plan.

Jakirović ne krije ambiciju da bi vodio Dinamo. U razgovoru za SN potvrdio je da su pregovori postojali, ali da trenutno ništa nije dogovoreno.

„Bilo je razgovora mene i Dinama, međutim, pod ugovorom sam sa Zrinjskim do ljeta 2023. godine. Klubovi se nisu dogovorili tako da ću ostati i nastaviti raditi svoj posao kao i dosad“, rekao je Jakirović.

Iako on kaže 'klubovi se nisu dogovorili', između redaka se da pročitati da je klub odlučio otići u drugom smjeru. Da je Dinamo htio Jakirovića, njega bi i dobio, a klubovi bi se dogovorili za manje od minutu.

„Dinamo je bio konkretno zainteresiran, moj rezultat sa Zrinjskim nije prošao nezapaženo. Svakom je treneru rezultat glavni argument. Razgovora uvijek ima, a Zdravko i Zoran Mamić u Hercegovini dolaze na naše utakmice i sigurno je da im se svidjelo kako Zrinjski igra“, dodao je 44-godišnjak koji je u igračkoj karijeri skupio pet nastupa za reprezentaciju BiH.

„Možda su povukli ručnu nakon ovih zadnjih rezultata. Službeno sam trener Zrinjskog, sve ostalo je navodno. Nije mi nimalo žao. Trener sam Zrinjskog i samo sam na to koncentriran, nema mi što biti žao. Imam ugovor i nastavljam istim putem“, dodao je Jakirović koji je zaključio za kraj kako ipak vjeruje da će jednog dana postati trener Dinama budući da je tek na početku svoje trenerske karijere.


Tagovi

Sergej JakirovićZrinjskiDinamo ZagrebZoran MamićZdravko Mamić

Ostale Vijesti