Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović odmarao glavne snage, 'pričuve' sredile Makedonce! Kulenović nastavio niz, povratnički golovi Brodića, nove pohvale modrom kadetu!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 16.01.24. | 14:25

Suparnik je Modrima bio sjevernomakedonski prvoligaš Makedonija GP, a generalku Dinamo igra sutra protiv poljskog Slaska

Slavio je Dinamo u trećoj i predzadnjoj utakmicu na rovinjskim pripremama, ukupno četvrtoj od početka priprema, suparnik je biosjevernomakedonski prvoligaš, 10. na ljestvici, Makedonija Gjorče Petrov. Konačan rezultat 4-1! S obzirom da 'generalku' u srijedu (14 sati) Modri igraju protiv lidera poljske Extraklase Slaska, Sergej Jakirović u ovoj utakmici odmarao je svoje najjače snage, Petković, Ademi, Mišić I društvo odradili su trening I utakmicu gledali s tribina. Bila je to dobra prilika da Dinamov trener vidi tko od igrača s ruba prvih 11 ili iz drugog plana može zakucati na vrata udarne momčadi. Spomenimo da u momčadi opet nije bilo Gabriela Rukavine, što je znak da je priča oko njegova transfera u MLS i dalje vrlo aktualna i da ga Jakirović zbog toga neće koristiti. Nije bilo ni tv-kamera, na Dinamov zahtjev ova se utakmica nije prenosila uživo uživo, a Dinamov kapetan bio je Dario Špikić.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Već nakon 30 sekundi Dinamo je imao šansu. Špikić je ubacio pred gol, ali Kulenovićev udarac blokirali su suparnički braniči. U 11. minuti Špikić je isprobao udarac s 20-ak metara, ljevicom preko gola. Dinamo je dominirao, već viđeno, Modri su inzistirali na presingu i reposjedu, sve više pritiskali suparnike. Pokušaj Kulenovića u 13.minuti bio je blokiran, korner za Dinamo, onda je ubacio Noa Mikić, vratar Stevkosvki je pokupio loptu ispred Vidovića. Pokušao je Vidović s lijeve strane, lopta se od bloka odbila u ruke vrataru. Gosti su pokušali iz kontre, nisu uspjeli, ubrzo je Dinamo poveo. Bila je to lijepa akcija, Ljubičić je dodao Špikiću na desno krilo, on ušao u šesnaesterac i progirao prema petercu. Tamo je bio Kulenović i zatresao mrežu. To je već peti Kulenovićev gol na ovim pripremama, nastavio je niz...

U 30. minuti Ljubičić je mogao povećati vodstvo. Opet je dobro proigrao raspoloženi Špikić, ali Ljubičićev udarac zaustavio je Stevkovski. Zatim je petom Kulenović petom odigrao za Bulata u šesnaestercu, on gađao dalji kut, Stevkovski opet obranio. Činilo se da će Dinamo zabiti I drugi gol, no, u jeku Dinamove dominancije, Makedonija GP je izjednačila. Pogriješio je Ljubičić, dodao loptu u kontru suparnicima, koji su to iskoristili. Ljatifi je zabio i prekinuo Dinamov niz od osam utakmica bez primljenog gola. Ipak, vratar Stevkovski bio je u tim trenucima prvo ime utakmice, zaustavio je i udarac Špikića s desne strane, dok je udrac Bulata s 20 metara otišao pokraj vratnice.

U nastavku nešto izjednačeniji početak, prvu veliku šansu imali su Makedonci. Halilović je sad krivo dodao, Skenderi je išao sam prema Dinamovu golu, Nevistić je ovaj put zaustavio udarac. No, odgovorio je Dinamo, Ljubičić je bio sam na sedam-osam metara, pucao je pokraj gola. Nije to bio njegov dan. Opet je dobar Noa Mikić, dečko je 2007.godište, a to se na terenu uopće ne vidi. Stalno ide naprijed, bez respekta, proigrava I ubacuje u šesnaesterac, ima, što se kaže, velik broj ponavljanja i najviše je pohvala išlo na njegov račun. A dočekao je svoj povratnički prvijenac I Fran Brodić. Modri su uzeli loptu na centru, Sučić je proigrao Brodića, koji je nakon kraćeg driblinga u šesnaestercu lijepo pogodio pod gredu! Dinamo je opet bio opasan, Vidović je s nekoliko metara gađao suprotan kut, pucao je pokraj vratnice. U jednom trenutku sudac nije dosudio kazneni udarac za Modre, Jakirović je pitao suca:

"Ovo nije penal?"

"Nije", odgovorio je sudac.

"Dobro, naviknuli smo na to i u HNL-u.", zaključio je Jakirović.

Ipak, uspio je Dinamo u završnici još napuniti mrežu Makedonaca, pogodio je prvo Vidović, a onda je Brodić zabio svoj drugi pogodak. Na kraju uvjerljivo, Dinamo na pripremama, uoči generalke u srijedu, ima gol-razliku 14-1! Šteta za taj jedan primljeni pogodak!

Dinamo - Makedonija GP 4-1

Rovinj. Igralište: Valbruna. Bez gledatelja. Sudac: Mateo Čalić (Marčana).

DINAMO: Nevistić (od 85.Krkalić) - Mikić, Bernauer, Cvetko, Graonić - Sučić- Špikić (od 46. Brodić), Bulat (od 46.Halilović), Ljubičić, Vidović - Kuleović. Trener: Sergej Jakirović.

AKEDONIJA GP: Stevkovski - Miševski, Manev, Ilievski, Rodrigez - Sekovski, Stoilov - Popzlatanov, Skenderi, Ljatifi - Veličkovski. (još su igrali: Jakimovski, Gilberto, Slavkov, Gjorgijevski, Pecov, Zlatkov, Larson, Aliji, Velkovski, Baloteli, Fazli.Trener: Toni Djangarovski.

Strijelci: 1-0 - Kulenović (23., Špikić). 1-1 - Ljatifi (32.), 2-1 - Brodić (64., Sučić), 3-1 - Vidović (82., Ljubičić), 4-1 - Brodić (85., Halilović)



Tagovi

GNK DinamopripremeSergej Jakirović

Ostale Vijesti