Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Iz PSG-a je preselio u United, a nakon što se nije uspio nametnuti odlazi 'zagorčati život' Stanku Juriću

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.09.21. | 09:01

20-godišnji veznjak je skupio osam nastupa za mlađe uzraste Tricolora.

Nakon što je ovog ljeta postao slobodan igrač, telefon mladog Alioua Traorea jednostavno nije prestao zvoniti. Mladog reprezentativca Francuske i igrača kojeg su svi zbog fizičkih predispozicija zvali 'novim Pogbom' tražili su sa svih strana, ali on se nikome nije htio obvezati bez da je prethodno dobio garanciju da će biti standardni prvotimac.

Naravno, mnogi klubovi su se nakon tih njegovih uvjeta ohladili pa je tako odjednom od nekolicine zainteresiranih na kraju bilo tek nekoliko klubova koji su bili u stanju udovoljiti njegovim uvjetima. Spominjao se Championship, povratak u Ligue 1, ali je na kraju Traore postao novi igrač Parme.

Doduše, nije službeno, ali kad Fabrizio Romano javi da je posao gotov onda je on zaista gotov. Traore je potpisao, službeno predstavljanje trebalo bi biti danas ili sutra, a ovim poslom bi najveći gubitnik mogao ispasti bivši veznjak Hajduka, Stanko Jurić.

(3.40) Pordenone (3.10) Parma (2.15)


Podsjetimo, Jurić je ovog ljeta u transferu teškom dva milijuna eura Poljud zamijenio Ennio Tardinijem, ali to mu ne garantira nikakvu minutažu jer je vodstvo Parme ovog ljeta – vjerovali ili ne – na odštete potrošilo 31.6 milijuna eura.

Trener Enzo Marseca ima slatke brige, ali jasno je i njemu da svaka, pa čak i ona najmanja kriza rezultata, mu se neće progledati kroz prste. Iako je argentinski stoper Lautaro Valenti stigao ovog ljeta iz Lanusa za 10.5 milijuna, činjenica da je klub postao bogatiji za igrače kao što su Gigi Buffon i Franco Vasquez ipak je nešto posebno.

Traore će se za svoje mjesto u veznoj liniji boriti s Brunettom, Vazquezom, Bernabeom i Sohmom, a zasad nije poznato na koliko se obvezao na sebi nositi žuto-plave pruge.

Istaknimo za kraj kako je Parma u prva dva kola u Serie B upisala po jednu pobjedu i jedan remi te se u ovom trenutku nalaze na šestom mjestu prvenstvenog poretka. Jurić je zasad standardan prvotimac, Maresca ga 'ni ne pomišlja' vaditi iz igre, ali Traoreov dolazak mogao bi mu 'zagorčati život'.



Tagovi

ParmaEnzo MarescaStanko JurićSerie BAliou Traore

Ostale Vijesti