(Foto: nordphoto / Alterphoto /Acero) /PIXSELL
(Foto: nordphoto / Alterphoto /Acero) /PIXSELL

Iz HNL-a je ostvario milijunski transfer nakon samo 15 nastupa , igrao u Serie A i La Ligi, a sad odlazi u Saudijsku Arabiju

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 31.01.22. | 13:33

Prošlog ljeta je igrao sve tri utakmice na Euru za svoju reprezentaciju.

Aleksandar Trajkovski ovog je ljeta otišao na jednogodišnju posudbu iz Mallorce u Aalborg, ali istu neće odraditi do kraja. Nakon samo pola godine u Danskoj, na njegov zahtjev prekinuta je posudba, odmah nakon toga dogovoren je i sporazumni raskid ugovora sa španjolskim klubom, ali reprezentativac Sjeverne Makedonije neće dugo biti bez kluba.

Trajkovski odlazi u Saudijsku Arabiju, a tamo će igrati za Al-Fayhu. Riječ je o klubu koji čije boje brani Vladimir Stojković, dok je na trenerskoj klupi Srbin Vuk Rašović. Prilagodba na novi sredinu ne bi mu trebala biti pretjerano teška, a igrač koji je ostvario unosan transfer iz HNL-a bit će sigurno veliko pojačanje za novog saudijskog prvoligaša.

29-godišnji krilni napadač je svojevremeno bio član Inter Zaprešića, a nakon samo 15 utakmica u 1. HNL (četiri pogotka), u transferu teškom 1.1 milijuna eura pridružio se Zulte Waragemu. To je ujedno i drugi najveći izlazni transfer Intera, a Branko Laljak je više uprihodio samo kad je prodavao Mateja Delača u Chelesea.

Igrao je Trajkovski još za Mechelen i Palermo, a s novim klubom dogovorio je suradnju do ljeta 2023. godine.

Na Euru 2020, igranom prije šest mjeseci, Trajkovski je odigrao sve tri utakmice za reprezentaciju Sjeverne Makedonije. Ukupno u reprezentativnom dresu ima 65 nastupa i 18 pogodaka, čime je drugi najbolji strijelac u povijesti svoje reprezentacije, s tim da je ispred njega samo legendarni Goran Pandev.


Tagovi

Aleksandar TrajkovskiSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaAalborgMallorcanogometni transferi

Ostale Vijesti