EMMANUEL FOUDROT/ Reuters
EMMANUEL FOUDROT/ Reuters

Iz hladne Kanade natrag u Europu: Henry se vraća u stručni stožer jednog od favorita Eura

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.05.21. | 18:39

Thierry Henry ponovno u stručnom stožeru Crvenih Vragova.

Jedan od najboljih napadača svih vremena, Francuz Thierry Henry ponovno će biti dio belgijskog stručnog stožera. Henry je bio pomoćnik belgijskom izborniku Robertu Martinezu od 2016. do 2018. i dio stručnog stožera u belgijskom pohodu na brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine.

U listopadu iste godine Henry je napustio Belgiju kako bi preuzeo Monaco, klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru. Ipak, nakon svega tri mjeseca, četiri pobjede, pet remija i 11 poraza, napustio je klupu Kneževa. Monaco je u tom trenutku bio 19. na prvenstvenoj ljestvici.

U studenom 2019. Henry je preuzeo kanadski Montreal Impact, sadašnji Club de Foot Montreal, i izborio doigravanje prvi put nakon 2016.

No, Henry se vratio u Europu kako bi bio bliže familiji.

Henry je u karijeri igrajući za Monaco, Juventus, Arsenal, Barcelonu i francusku reprezentaciju osvojio sve što se u nogometu osvojiti može i smatra ga se jednim od najboljih napadača svih vremena.

Kao trener još se nije dokazao, čeka na prvi trofej, a ne bi bilo čudno da se istim okiti već za 40-ak dana, makar kao pomoćni trener...

Belgija se na Euru 2020 nalazi u skupini s Rusijom, Danskom i Finskom te je jedan od najužih favorita natjecanja.



Tagovi

Thierry Henrybelgijska nogometna reprezentacijaEuro 2020

Ostale Vijesti