REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Iz greške u grešku: Dosadan, dosadniji, Tottenham – Milan, ali Rossonerima je ‘nula’ bila dovoljna za četvrtfinale!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 08.03.23. | 22:59

U drugoj utakmici Pijetlova i Rossonera nije bilo golova (0:0), a talijanska momčad plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka nakon čak 11 godina.

Da ste na igrače Tottenhama i Milana obukli neke druge dresove i utakmicu preselili s prekrasnog stadiona Pijetlova na jedan od onih gdje se igra ‘Sunday league football’, ni oni slučajni prolaznici ne bi ostali gledati svih 90 minuta. Ogled ovih dvaju momčadi, u drugoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u najmanju je ruku je bio nezanimljiv, a zbog minimalnog slavlja u prvoj utakmici su nogometaši Milana izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon čak 11 godina.

Što se tiče prvih 45 minuta, svi oni koji su ga propustili, nemaju za čime žaliti. Ne može se reći ni da je to bilo taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, i Tottenham i Milan su na teren istrčali u očekivanim postavama, obje su momčadi igrale u očekivanim formacijama, a neke zanimljive prilike za pogodak vidjeli ste samo onda kad ste uzeli daljinski upravljač u ruke i ‘bacili oko’ što se događa u Münchenu.

Udaraca u okvir gola nije bilo, posjed lopte bio je neznatno više na strani gostiju, a sama činjenica da je xG bio 0.09 za domaćina, odnosno 0.11 za gosta sugerira koliko je jalovo bilo prvo poluvrijeme. Naravno, takav rasplet situacije više je odgovarao Rossonerima koji su u London stigli s minimalnom prednošću iz prve utakmice.

Na semaforu je nakon prvih 45 minuta stajalo 0:0, s tim da bi još ispravnije bilo da je stajalo -:-. Da kojim slučajem nije riječ o Ligi prvaka, gotovo smo pa sigurni da bi svi oni koji su pratili ovaj ogled putem malih ekrana bi na poluvremenu okrenuli program te ga ni pod razno više vraćali na svoje TV ekrane…

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 51. minuti. Sijevnula je polukontra Milana, lopta je stigla do Diaza čiji je udarac s vrha 16-erca zapeo u bloku, ali mu se lopta vratila u noge pa je tako dobio priliku ‘iz popravnog’ ugroziti Forstera, ali njegov drugi pokušaj refleksno brani inače rezervni vratar Pijetlova koji je privremeno preuzeo ‘jedinicu’ u odsustvu Llorisa.

Svega minutu kasnije je igru napustio Ivan Perišić koji je danas bio prilično nevidljiv. Obrambeno je bio na razini zadatka, ali je ofenzivan učinak izostao pa je tako Conte odlučio priliku dati brzonogom Porru koji je u Tottenham stigao posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka iz portugalskog Sportinga.

U 64. minuti je Hojbjerg išao provjeriti je li Mike Maignan budan na golu Milana, ali snažan udarac Danca nije stvorio pretjerano velike probleme za jedinicu Milana. Doduše, nakon tog udarca je dobio Tottenham mogućnost zaprijetiti iz udarca iz kuta, ali obrana Rossonera je to lako riješila.

Moglo je biti opasno da udarac Leaa dvije minute kasnije s vrha 16-erca nije zapeo u bloku bijelih igrača, dok je Forster morao intervenirati u 67.minuti kad je Giroud u padu uspio uputiti snažan udarac, ali samo u dobro pozicioniranog engleskog vratara.

Nakon 10 minuta odmora za oči, u 77. minuti vidjeli smo i crveni karton za danas veoma lošeg Romera. Argentinski branič je katastrofalno startao na Thea Hernandeza, oba su igrača ostala ležati na travnjaku, ali Romeru nije bilo ništa, već je shvatio kako je pogriješio pa se, vjerojatno, nadao da će se Turpin predomisliti ako on ostane ležati na terenu, ali to se nije dogodilo te je francuski arbitar, koji je veoma dobro vodio današnju utakmicu, Argentinca poslao na uranjeno tuširanje.

Igrala se 84. minuta kad je Theo Hernandez mogao staviti točku na i, nakon jedne kontre igrača u crveno-crnim dresovima je imao sve servirano kao na pladnju, ali opet je udarac nogometaša Milana zapeo u bloku pa Forster nije morao vaditi kestenje iz vatre.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, s tim da smo u razmaku od 30-ak sekundi u 93. minuti vidjeli dvije ogromne prilike na svakoj strani (Kane, Origi). Milan je izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, a spomenimo kako je čari ove ‘nule’ osjetio i Ante Rebić koji je u igru ušao u 89. minuti umjesto Leaa.


Tottenham – Milan 0:0

Strijelci: /

Stadion: Tottenham Hotspur stadion

Glavni sudac: Clement Turpin (Francuska)

Žuti kartoni: Romero, Langlet, Conte (trener), Skipp (Tottenham) Thiaw (Milan)

Crveni kartoni: Romero (Tottenham)

Tottenham (3-4-2-1): Forster – Romer, Langlet, Davies – Emerson (70. Richarlison), Skipp, Hojbjerg, Perišić (53. Porro) – Kuluševski (83. Sanchez), Son – Kane

Milan (4-3-3): Maignan – Thiaw, Tomori, Kalulu, Hernandez – Messias (56. Saelemaekers), Krunić, Tonali – Diaz (81. Bennacer), Giroud (81. Origi), Leao (89. Rebić)



Tagovi

MilanTottenhamLiga prvaka

Ostale Vijesti