Istra dovodi trojicu iskusnih i provjerenih HNL imena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.07.19. | 09:25

Neki od njih stariji su od trenera Istre Ivana Preleca!

Podsjećamo, o najmlađem treneru u 1.HNL već ste mogli čitati na Germanijaku:

Istra se nije previše pojačavala u ovom prijelaznom roku. Jedino vrijedno spomena je potpis mladog Munivrane iz Međimurja, kao i nastavak suradnje sa španjolskim napadačem Fuentesom, o čemu ste također mogli čitati na Germanijaku:

Trojica igrača čija se imena spominju kao moguće nove akvizicije momčadi iz Pule su Zvonko Pamić, Luka Marić i Ivan Zgrablić.

Sva tri nogometaša dobro su poznata imena HNL nogometa, a također treba reći kako im ovo ne bi bio prvi put da nose žuto-zeleni dres.

Zvonko Pamić najpoznatije je ime od ove trojice. Riječ je o središnjem veznom igraču odličnog prekida, čija karijera nije išla smjerom u kojem se to očekivalo. Svoje prve seniorske minute u HNL-u upisao je u dresu Karlovca kada je na klupi sjedio njegov otac Igor Pamić, iz kojeg je ostvario svoj prvi inozemni transfer u Bayer Leverkusen. Nakon Apotekara branio je boje Freiburga, Duisburga, Dinama, Istre, Lokomotive, Hrvatskog Dragovoljca, OFK Titograda i Širokog Brijega.

Osim Zvonka, ime koje je posebno odjeknulo je ono Luke Marića. Ovaj vrhunski branič u karijeri je nastupao za Rovinj, Pomorac, Istru, Rijeku, Zawiszu, Persepolis, Dinamo Bukurešt i Arku Gdyniu, a najbolje dana karijere proveo je u Rijeci gdje je kao kapetan momčadi odveo Rijeku do pobjede nad Stuttgartom, što je u konačnici značilo i plasman u Europa ligu.

Treće ime je ono kojeg navijači Istre najviše priželjkuju budući da je riječ o miljeniku svih navijača Istre, a naročito Demona. Riječ je o Ivanu Zgrabliću, rođenom Puljaninu koji je u karijeri nastupao za Novalju, Karlovac, Pomorac, Istru, Cibaliju, Voluntari i Nitru. Najbolje predstave pokazivao je upravo na Aldo Drosini, a ukoliko bi se uparilo njega i Luku Marića na stoperskoj poziciji Istrani ne bi morali strahovati za opstanak svoje momčadi u 1.HNL.

Ovogodišnji ljetni mercato u HNL-u i više je nego zanimljiv, a ako vas zanima kako su do sada radili hrvatski klubovi pogledajte ovdje:

Nadalje, Sportske novosti prenose kako su u redove Istre stigli još i Šime Gržan i Einar Galilea,dok se povratak Dani Iglesiasa i Jure Obšivača prema svemu sudeći neće dogoditi. 

Bivši igrač, a današnji sportski direktor Istre Goran Roce imati će pune ruke posla kako bi svom treneru Igoru Prelecu osigurao čim kvalitetniji kadar prije početka sezone, a treba reći kako će prema svemu sudeći dolazaka i odlazaka na najvećem hrvatskom poluotoku biti još jako puno.

U svakom slučaju ispred mladog Preleca je teška i naporna sezona, ali ukoliko mu uprava osigura ovu trojicu provjerenih igrača, te ukoliko budu uz njega i nakon poraza, kojih će sigurno biti, vjerujemo kako će on i njegov sadašnji klub i dalje imati mnoge probleme, ali potencijalno ispadanje iz lige neće biti jedno od njih.

 

(foto:pixsell)

 


Tagovi

Ivan PrelecLuka MarićIvan ZgrablićZvonko PamićIgor PamićIstra 1961

Ostale Vijesti