Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Istra 1961 s povratnicima traži treću domaću pobjedu u nizu, Gorica s novim trenerom prve bodove (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 08:00

Utakmica je na rasporedu od 15 sati (Max sport 1, HRT2)

Odradite klasično nedjeljno dopodne, misu, ručak, a onda prebacite na Max Sport 1 ili HRT 2 i uživate u HNL-u. Prvi na travnjak izlaze od 15 sati Istra 1961 i Gorica. Istrijani na svojoj Aldo Drosini dočekuju goste iz Turopolja i traže svoju treću domaću pobjedu u nizu nakon što pod bivšim trenerom Hajduka, Paolom Tramezzanijem, proživljavaju pravu renesansu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od dolaska talijanskog stručnjaka na poluotok, Istra 1961 upisala je dvije pobjede na domaćem tlu, protiv Osijeka i Rudeša, a sada im u goste stiže Gorica koja je tijekom tjedna smijenila Dinka Jeličića, a klupu je barem privremeno preuzeo dosadašnji pomoćnik Mensur Mujdža, kojemu ovo nije prvi puta da gasi požare u turopoljskom prvoligašu koji je upao u veliku krizu. Naime, Gorica je od početka 2024. upisala tek jednu pobjedu i sedam poraza u ligi. Domaćini su trenutno deveti s 26 bodova, dok je Gorica na sedmom mjestu s četiri boda više, ali u daleko negativnijem nizu.

Posljednji “Derbi rogatih” na Drosini pripao je Gorici, ali Istrijani se nadaju nastavku pozitivnih berbe bodova, izuzmemo li po tri prosudta protiv vodeće trojke.

"Značit će nam puno povratak Ercega, Kadušića i Blagojevića, ne samo radi igre već i zbog iskustva i karaktera. Njihove zamjene su napravile dobre stvar, a ja sam kao trener sretan što mogu računati na širok kadar igrača. To je vrlo važno jer je duga sezona", rekao je Paolo Tramezzani uoči utakmice, a nije krio ni ambicije.

"Želimo nastaviti putem kojim smo započeli ovih pet utakmica. Gorica će sigurno biti jako motivirana. Na prošlim utakmicama protiv njih stvorili su nam neke probleme, ali sutra je bitno ono što ćemo napraviti mi, respektiram suparnika ali bitna je naša izvedba. Imamo veliku volju da se poboljšamo i napredujemo",

Trener Velikogoričana nije u najugodnijoj situaciji.

"Ne znam je li ovo dobro ili loše. Za mene je uloga koja se previše mijenja. Svi odrađujemo svoj posao, kao glavni ili pomoćni trener. Mi se za ovu utakmicu spremamo najbolje što možemo. Vjerujem da je Dinko ostavio jedan trag, da su igrači s njim dobili kvalitetu unatoč posljednjim rezultatima. Igrom slučaja sam ja u ovoj poziciji dok ne vidimo kako će se stvari dalje posložiti."

Gorica je bez Andreja Lazarova zbog tri žuta kartona, a Istra bez Frane Mlinara.

Glavni sudac utakmice bit će Ante Terzić (Podstrana), dok će u VAR sobi biti Ivan Bebek (Rijeka). Terziću će pomagati Goran Perica i Vice Vidović, četvrti sudac će biti Marino Majstorović, a Bebeku će u zapozorju asistirati Luka Pušić.





Tagovi

HNLIstra 1961HNK GoricaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti