PEDRO NUNES/Action Images
PEDRO NUNES/Action Images

Ispod radara: Talentirani hrvatski vratar i sin bivšeg Vatrenog potpisao za Porto!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.02.22. | 13:48

Za početak će biti priključen B momčadi koja se natječe u drugom rangu tamošnjeg nogometa.

Posljednjeg dana prijelaznog roka sve oči bile su uprte prema najvećim svjetskim klubovima. Čekali su se potezi Cityja, Uniteda, Reala, Barcelone, Juventusa, Bayerna i ostalih velikana, a svoj tvoj strci je potpuno ispod radara prošao transfer talentiranog hrvatskog vratara koji je potpisao za portugalskog giganta.

Naime, Roko Runje postao je novi vratar Porta! Sin bivšeg Vatrenog Vedrana, koji je od početka ove sezone radi kao trener vratara u spomenutom portugalskom klubu, priključen je B momčadi, a jasno je da je u njegovom dolasku veliku ulogu imao i njegov otac.

Roko Runje počeo je u Hajduku, a igrao je još za Adriatic i Šibenik prije nego što je u dresu Junaka okusio čari seniorskog nogometa. Dvije godine bio je u Sinju, da bi u ljeto 2021. godine stigao u Cibaliju. Za klub iz Vinkovaca upisao je 10 drugoligaških nastupa, u dva navrata je sačuvao mrežu netaknutom, a u Porto prelazi kao slobodan igrač nakon što je prethodno dogovorio sporazumni raskid ugovora s nekadašnjim hrvatskim prvoligašem.

Njegov otac, Vedran, ostvario je veliku karijeru. Branio je za Standard Liege, Marseille, Bešiktaš i Lens, dok se na golu Vatrenih našao 22 puta. U Belgiji je proveo svoje najbolje dane, postao je prava ikona kluba s više od 200 nastupa, a jednako tako ga po sjajnim obrana pamte u Lensu (147 nastupa), Marseilleu (103 nastupa) te Bešiktašu (47 nastupa). Runje je po mnogima dugi niz godina bio najbolji hrvatski vratar, ali reprezentativna jedinica bila je u sigurnim rukama Stipe Pletikose.

Prije prelaska u Porto, Vedran Runje je četiri godine radio kao trener vratara u Antwerpu, a njegov sin Roko će se za mjesto prvog vratara boriti s četvoricom konkurenata, a u prednosti nad svima je Ricardo Silva koji je ove sezone bio starter u svih 19 prvenstvenih ogleda Porta B.



Tagovi

PortoRoko RunjeVedran RunjeCibalia

Ostale Vijesti