Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Igraj Dinamo! Naprijed Dinamo! Ajmo Dinamo! Hrabro Dinamo! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 06.09.22. | 08:04

Može li se doza bahatosti iščitati iz činjenice da je Thomas Tuchel ostavio kući svog trenutno najboljeg braniča Thiaga Silvu? Možda, ali ne treba tražiti nadu u mogućem Chelseajevu podcjenjivanju, ima Tuchel dosta resursa u momčadi. Dinamo se mora uzdati u sebe i svoje adute, u rujnu je već dosta velikana palo u Maksimiru

Ne, nismo preko noći prolupali, poruka iz naslova zapravo je poruka s transparenta koji su Dinamovi navijači izvijesili u ponedjeljak navečer na ogradi kod maksimirskog stadiona, ujedno i poklič sa sjeverne tribine, koji je svoju premijeru doživio na utakmici s Rijekom. I koji će sigurno i večeras odzvanjati punim Maksimirom. A ujedno je to i poruka kako Dinamo večeras (18:45) treba igrati protiv moćnog Chelseaja i što se od njega očekuje. Samo hrabro, igraj, naprijed... Pa, što bude!

Znale su rujanske večeri u Maksimiru biti lijepe, znao se Dinamo oduprijeti velikanima i moćnicima. Arsenal, Villarreal, Atalanta. Tri od zadnjih pet pobjeda protiv kubova iz liga Petice došle su baš u rujnu, na otvaranju natjecanja po skupinama. Lige prvaka ili Europske lige. I, naravno da mnogi baš zato 6. rujna 2022. vide priliku za još jedan veliki skalp.

(6.70) Dinamo (4.50) Chelsea (1.60)

"Chelsea sad i u studenome, to nije isto. Momčad se još slaže, nisu još u punoj formi i, slažem se, to je možda neka naša prilika", najavio je utakmicu Ante Čačić, oduševljen što će napokon biti dio jedne takve predstave u fanatastičnoj atmosferi. Vodio je već Dinamo u Ligi prvaka, vodio je reprezentaciju na Euru, ali u uvijek u negativno nabijenom ambijentu, u okruženju koje je bilo sve samo ne poticajno. Sad je to jedna sasvim druga situacija, Zagreb i modri dio Hrvatske poludjeli su za Dinamom, redovi za ulaznice bili su dulji nego ikad, već i prije početka utakmice znamo da će to biti noć za pamćenje. A još ako bude i s pozitivnim rezultatom, ako Čačićeva 'singerica' zaustavi moćni Tuchelov stroj, kakva li će to tek biti fešta.

"Nismo favoriti, ali ćemo tražiti svoju šansu, naša je obveza da pred punim stadionom budemo svoji, damo maksimumum i limitiramo snagu Chelseaja. Ovo je drugačija utakmica od onih u eliminacijskoj fazi.", kazao je Čačić, koji je priznao da za ovu utakmicu razmišlja o promjeni formacije. Nije potvrdio da će to i učiniti, ali prema nekim informacijama koje dolaze iz kruga svlačionice, mogli bismo Dinamo gledati u sustavu 3-5-2 ili 5-4-1 ovisno kako tko gleda. Teško je, pritom, točno pogoditi tko će upasti, a tko ispasti iz prvih 11, ali jasno je da za neke važne igrače neće biti mjesta u udarnom timu. No, zato bi mogli biti džokeri s klupe, Špikić, Drmić, Baturina, Ivanušec, netko od njih sigurno! Premda, stekli smo dojam da će mladi Baturina biti u prvih 11, iako, naravno, kod Čačića ništa nije sigurno.

"Kovačić je devet godina mlađi od Modrića, Baturina je devet godina mlađi od Kovačića. Što reći o njemu, ima 19 godina, a zrelost 30-godišnjaka, razumije igru, tehničar je, igra i obranu, ima jedan na jedan. Ima jako dobar karaktet, nema respekta, pred njim je velika karijera.", nahvalio je Čačić i engleskim novinarima mladog Martina.

(6.70) Dinamo (4.50) Chelsea (1.60)

Najavio je i Mislav Oršić pravi Dinamo, koji samo kao momčad, s naglaskom na odličnu obranu može večeras srušiti Chelsea. Svi znaju recept, svi vjeruju da se može, sad to još samo treba pokazati na travnjaku. Jer, Chelsea doista nije u idealnom trenutku, rezultati i igre nisu na razini renomea kluba, imena i vrijednosti igrača. Još ako Londončani, poslovično engleski, malo podcijene Modre... Može li se doza te bahatosti iščitati iz činjenice da je Thomas Tuchel ostavio kući svog trenutno najboljeg braniča Thiaga Silvu?

"Odlučio sam ga odmoriti, jer je odigrao sve minute ove sezone. Ovo je prava prilika za predah", rekao je Tuchel. Dinamo je prilika za predah? U redu, zapisali smo, a možda su zapisali i Dinamovi igrači. Premda, ne treba tražiti nadu u mogućem Chelseajevu podcjenjivanju, ima Tuchel dosta resursa u momčadi, protiv Dinama bi mogao debitirati i novopridošli Aubameyang, s maskom na licu.

"Dinamo je momčad koja je naviknula pobjeđivati, stalno su na vrhu i to stvara pobjednički mentalitet, prošli su kvalifikacije koje nikad nisu lagane. Zaslužili su biti ovdje. Za Dinamo će to biti emocionalna utakmica, imaju individualnu kvalitetu, pokušat će sve da nas zaskoće. U ovom trenutku se moramo popraviti, nismo sretni svojom formom.", otkrio je Tuchel , barem javno, da ipak respektira Dinamo i da neće utakmicu shvatiti olako. No, za njega i njegove igrače ipak je to tek prva utakmica Lige prvaka, još uvijek potraga za formom, dok je za Modre utakmica godine i prilika da Dinamo još jednom prodrma nogometnu Europu. I nema se tu više što dodati, samo naprijed, hrabro, igraj Dinamo!

Dodajmo da utakmicu sudi rumunjski sudac Istvan Kovacs, dok će u VAR sobi biti Talijan Paolo Valeri. Utakmica počinje u 18:45 sati, a izravno je prenosi Arenasport 1.

MOGUĆI SASTAV DINAMA


MOGUĆI SASTAV CHELSEAJA


Liga prvaka

Utorak, 6. rujna

Skupina E

Dinamo – Chelsea 18.45

RB Salzburg – Milan 21.00

Skupina F

RB Leipzig – Šahtar 21.00

Celtic – Real Madrid 21.00

Skupina G

B. Dortmund – Copenhagen 18.45

Sevilla – Manchester City 21.00

Skupina H

Benfica – Maccabi Haifa 21.00

Paris SG – Juventus 21.00

Srijeda, 7. rujna

Skupina A

Ajax – Glasgow Rangers 18.45

Napoli – Liverpool 21.00

Skupina B

Club Brugge – B. Leverkusen 21.00

Atletico – Porto 21.00

Skupina C

Barcelona – Viktoria Plzen 21.00

Inter – Bayern 21.00

Skupina D

E. Frankfurt – Sporting 18.45

Tottenham – Marseille 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoChelseaLiga prvakaAnte ČačićThomas Tuchel

Ostale Vijesti