REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

'Igrač utakmice' Jovićević: "Ancelotti mi je poslije susreta rekao da smo zaslužili pobijediti"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.10.22. | 08:47

Zagrebački trener kreirao je najveću senzaciju jučerašnjeg programa Lige prvaka.

Najveća senzacija jučerašnjeg programa Lige prvaka je, bez premca, remi Šahtara i Real Madrida u Varšavi (1:1). Sami remi nije toliko senzacionalan, koliko je impresivna bila igra Šahtara i činjenica da je ukrajinski prvak vodio protiv prvaka Europe sve do 95. minute kada je Antonio Rüdiger glavom poentirao za remi na dodavanje reprezentativnog mu kolege Tonija Kroosa.

Prije utakmice, trener Šahtara Igor Jovićevević, kojeg je sa 17 godina Real Madrid doveo iz Dinama kao elitnog talenta, napomenuo je kako će se utakmica igrati za cijelu Ukrajinu, a igrači su najavili da neće biti zadovoljni remijem, samo pobjedom....

"Ja sam ipak malo stariji i duže u nogometu od mojih igrača. Uznemireni su i tužni, ali ako ste tužni jer niste pobijedili Real Madrid, znači da ste na dobrom putu. Projekt koji smo započeli prije tri mjeseca nije ni izgledao kao projekt, a sada se ravnopravno borimo s najboljim klubom na svijetu – to je isključivo zasluga igrača. Uživao sam u svakoj sekundi utakmice, gledajući momčad, gledajući te mladiće. Način na koji se bore je ono o čemu sam govorio: u ovako teškim vremenima, oni se bore za sav ukrajinski narod. Iako smo remizirali, Carlo Ancelotti mi je nakon utakmice rekao da smo zaslužili pobijediti. Igrači su pokazali individualnost, odvažnost, srčanost. Krenuli smo od nule i postali heroji. Oni su stvarno heroji. Za mene su oni heroji. To je jedan bod, ali s vremenom ćete vidjeti da je to veliki bod. Trenutno imam osjećaj da smo izgubili dva boda i to je istina. Kad dobiješ pogodak u zadnjim sekundama, to je frustrirajuće. Ali istina je i ono što ste rekli: tko bi razmišljao o ovom bodu prije utakmice? Razmišljate o pobjedi kao svaki sportaš, ali uvijek znate protiv koga igrate", rekao je nakon utakmice Igor Jovićević kojeg je ugledna španjolska Marca proglasila - igračem utakmice.

Šahtar sada ima pet bodova, jednog manje od drugog RB Leipziga s kojim igra na 'domaćem' terenu u posljednjem kolu. Prije toga slijedi gostovanje kod posljednjeg Celtica koji za sada ima jedan osvojeni bod.

"Osvojili smo vrlo važan bod, s obzirom na to da je Celtic izgubio od Leipziga. Imamo dovoljno velike šanse za prolazak skupine, pogotovo ako budemo igrali na isti način. Protiv Real Madrida smo pružili apsolutno najbolju igru od kada smo prije tri mjeseca započeli s ovim projektom. Ovaj projekt ima budućnost. No, prije nastavka Lige prvaka čeka nas Ukrajinski Clasico", rekao je Jovićević aludiravši na utakmicu protiv Dinama iz Kijeva iduće subote.

Nakon utakmice Jovićević je porazgovarao s Carlom Ancelottijem.

"Moje mišljenje jest da je on najbolji trener na svijetu. Htio bih doći na njegovu razinu. Rekao mi je da smo danas zaslužili pobjedu i da mu se sviđa kako smo igrali. To je motivacija za sve igrače, za cijeli klub, za sve ljude koji ovdje rade. Jer to je razlog za apsolutni ponos", zaključio je hrvatski strateg.

Real Madrid se nalazi u lagodnoj situaciji, ima četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratitelja te im je dovoljan remi u idućem kolu u Leipzigu za potvrdu prvog mjesta.

"Odigrali smo jednu slabu utakmicu. Šahtarove kontre radile su nam brojne probleme. Jedina pozitivna stvar s utakmice je ta da se nismo predavali. Nije lagano pobijediti Real Madrid. Sada se okrećemo El Clasicu. Na rotacije se nisam odlučio zbog derbija, nego zbog umora pojedinih igrača s obzirom na to da igramo utakmice svaka tri dana".

(2.35) Real Madrid (3.40) Barcelona (3.00)

Skupina F

Celtic – RB Leipzig 0:2

Šahtar – Real Madrid 1:1

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

Igor JovićevićCarlo AncelottiŠahtarReal MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti