Igra kao De Bruyne, uzor mu je Hazard, a ove zime postaje novi igrač Intera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.12.19. | 10:19

Krase ga izvrsna tehnika i vizija, a može igrati praktički na svim mjestima u veznoj liniji te na mjestu središnjeg napadača.

Prije točno mjesec dana upisao je svoj premijerni nastup za reperezentaciju Švedske, a iako su se u Makedoniji „rukama i nogama“ borili da vrate ovog fantastičnog veznjaka pod svoju zastavu, to se u konačnici ipak nije dogodilo.

Kuluševski je rođen u Stockholmu, a prošao je sve mlađe uzraste švedske reprezentacije. Ali, nije tu kraj, jer je Kuluševski odigrao i pet utakmica za U-16 reprezentaciju Makedonije, a usput je upisao šest pogodaka.

Iako Sjeverna Makedonija trenutno u svojim redovima ima neke odlične igrače kao što su Eljif Elmas, Enis Bardhi i Stefan Ristovski, Kuluševski se odlučio za Švedsku budući da je tamo odrastao te smatra kako tamo ima veće šanse za ostvarivanjem nekog većeg reprezentativnog uspjeha.

Ovaj talentirani veznjak na Čizmu je stigao 2016. kada ga je za 165 tisuća eura kupila Atalanta, a ove sezone Parma ga je dovela na jednogodišnju posudbu gdje je stigao do statusa jednog od najboljih mladih igrača Serie A. Ove sezone je u elitnom rangu talijanskog nogometa odigrao 16 utakmica, a može se pohvaliti sa četiri postignuta pogotka i šest asistencija.

Koliko je rapidan bio njegov uspjeh pokazuje i njegov porast cijene u odnosu na prošlu godinu. Sezonu 18./19. završio je kao milijun eura vrijedan eksponat škole nogometa kluba iz Bergama, da bi već u samom startu ove sezone njegova cijena skočila šest puta. No, ni to nije dovoljno oslikavalo koliko ovaj mladić vrijedi pa se tako od prije sedam dana ovaj 19-godišnjak može pohvaliti kako je njegova tržišna vrijednost danas velikih 25 milijuna eura.

"Igra kao De Bruyne, uzor mu je Hazard, a krase ga izvrna tehnika i fizičke predispozicije", naslov je u današnjoj Gazzetti dello Sport, a to jasno oslikava kakvo je mišljenje talijanskih medija o ovoj zvijezdi u usponu

Informacija da ovaj mladić gotovo pa sigurno odlazi u Inter nije nikakva novost, a iako se u početku pisalo o cifri od 40 milijuna eura, izgleda kako je izglednije da će Inter za njega ponuditi 10 milijuna manje, a taj iznos bi svejedno trebao zadovoljiti momčadi iz Bergama.

Za kraj dodajemo kako Conte u Kuluševskom vidi igrača kojeg bi pod svaku cijenu valjalo spariti s našim Marcelom Brozovićem i Nicolom Barellom, a hoće li ga koristiti na krilu ili u sredini zna samo talijanski stručnjak.

Bilo kako bilo, ovaj zimski prijelazni rok donijet će mnoge zanimljive transfere, a ovaj bi mogao biti jedan od predvodnika. Kuluševski i Inter, spoj kakvog jednostavno moramo vidjeti.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiInterDejan Kuluševski

Ostale Vijesti