Ighalo definitivno napušta Old Trafford, Solskjaer za novog napadača spremio 50 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.05.20. | 11:47

Stratega Crvenih vragova odlazak Nigerijca ne brine ni najmanje...

Nakon što je postalo poznato kako Nigerijac Odion Ighalo definitivno napušta Teatar snova budući da je njegov klub Shanghai Greenland Shenhua F.C. odbio mogućnost da prodaju svoju zvijezdu te zahtjevaju njegov povratak u Kinu za nešto više od mjesec dana, čelnici engleskog velikana odlučili su kako neće gubiti vrijeme te su već sada sve svoje snage usmjerili prema igraču za kojeg je Solskajer okartakerizirao kao izvrsnom nadopunom njegovog sastava.

Njegovo ime je Raul Jimenez, a kako javlja Telegraph, Crveni vragovi su za njega spremili 50 milijuna eura.

Meksikanac je na Otok stigao u ljeto 2018. godine, prvo na jednogodišnju posudbu koja je koštala tri milijuna eura, da bi onda Wolvesi njegov ugovor otkupili od Benfice za dodatnih 38 milijuna eura. Iako je ove sezone bio glavni napadač svoje momčadi te je Nuno Espirito Santo oko njega gradio sve svoje napadačke planove, teško je za očekivati da bi Meksikanac bio zadovoljan ostankom ukoliko United za njega pošalje službenu ponudu tešku 50 milijuna eura.

Samo ove sezone, u svim natjecanjima, Jimenez je skupio 44 nastupa, 22 pogotka i 10 asistencija, što su fantastične brojke za nekoga tko igra u momčadi koja nije jedan od kandidata za naslov prvaka. United u njemu vidi idealnog „target mana“ od kojeg bi jako puno profitirali igrači poput Rashforda, Martiala i Brune Fernandesa pa im stoga neće biti veliki problem izdvojiti velike novce za igrača koji će dogodine proslaviti svoj 30. rođendan.

Odlaskom Ighala United će ostati bez pravog središnjeg napadača (Greenwood, Martial i Rashford više vole ulogu druge špice) pa tako ovaj transfer itekako ima smisla, a povrh svega, budući da je i sam Solskjaer nekada bio izvrstan centarfor, mnogi smatraju kako Norvežanin točno zna kakvu bi ulogu Jimenez imao u Manchesteru te bi od njega znao izvući još više u odnosu na Nuna Espirita Santa.

Dodajemo za kraj kako prema Transfermarktu Jimenez danas vrijedi 40 milijuna eura, a ugovorno je vezan s Vukovima do ljeta 2023. godine.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Odion IghaloRaul JimenezOle Gunnar SolskjaertransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti