REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Ich bin ein Berliner: HSV ostao kratak, Vušković će ipak odigrati još jednu sezonu Zweite (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 22:15

Susret je obilježio fantastični pogodak

Možda nije najskuplja poput one u Engleskoj, ali je svakako podjednako važna.

Za razliku od popularnih Engleza koji preko doigravanja traže posljednjeg, trećeg putnika u Premier ligu, u Bundesligi pravila izgledaju nešto drugačije. U duhu formata kojeg se i sami sjećamo iz HNL-a, šesnaesta momčad Bundeslige ima priliku spasiti izgubljeno preko playoffa gdje ih čeka pretendent

Ove godine, u trenutku kada je sudac odsvirao kraj na utakmici Stuttgarta koji se spasio u posljednjim trenucima i zabio gol za ostanak u društvu najboljih, stress dodatne utakmice je pao na Felixa Magatha i njegovu Herthu. Čekali su protiv koga će braniti svoj prvoligaški status do posljednjeg kola druge lige, samo da bi tablica poslala bivšeg velikana njemačkog nogometa u mali derbi sjevera Njemačke.

HSV koji je 2018.godine ispao u drugu ligu uz nerede i nezadovoljstvo navijača, imao je priliku vratiti u elitu nakon niza četvrtih pozicija u Zweiti, ali na njihovu žalost, od toga neće biti ništa. Iako su na prvom susretu igranom u Berlinu upisali pomalo neočekivanu pobjedu, u Hamburgu je Hertha odigrala jednu zrelu partiju na krilima svojih sjajnih individualaca i posve zasluženo ostala u ligi. Konačni rezultat 0:2.

Za početak odmah napomenimo kako je Mario Vušković, unatoč primljenim pogocima, odigrao solidnu utakmicu. Osvojio je gotovo sve zračne duele, njih ukupno sedam, uz visoki postotak preciznih dugih lopti. No slaba mu je to utjeha kada je momčad iz metropole već u trećoj minuti anulirala teško stečenu prednost iz prve utakmice.

Junak današnjeg dvoboja, Marvin Plattenhart ubacio je korner u gužvu, tamo se najbolje snalazi Boyata i bez problema šalje loptu u mrežu. Poprilično neobjašnjivo je gledati kako se tamni dresovi u velikom broju grupiraju pred golom bez pretjerane intervencije obrane.

Od HSV-a u prvom dijelu nismo vidjeli skoro ništa. Nisu uspjeli uputiti udarac prema golu i zbilja su na terenu izgledali kao momčad koja pripada Zweiti. Hertha je pametno dozirala svoju agresiju i preko individualne kvalitete jednog Boatenga ili primjerice Jovetića tražila povećanje vodstva kako bi se izbjegla lutrija produžetaka i jedanaesteraca. HSV se do poluvremena nekako spasio ali u nastavku, nakon inicijalnih pokušaja domaćina, sve se rasplelo u skladu s očekivanjima.

Hertha je krenula nešto jače u napad, ali nitko nije očekivao da će drugi gol biti ovoliko efektan. Već spomenuti Plattenhart je uzeo pucati slobodan udarac iskosa, otprilike dvadeset i pet metara od gola, iz neugodnog kuta za pucanje. Svi su očekivali centaršut, a onda – magija.

Golman nije očekivao udarac, lopta ga je prevarila a Hertha je lukavo došla do vodstva. U nastavku drugog dijela HSV je krenuo na sve ili ništa, napravili su koliko su mogli, uglavnom preko udaraca glavom, ali teško je ispustiti ovakvu vrijednost ako ste iskusni poput Magatha i ako imate iskusne lisce poput Kevina Princea Boatenga na ključnim pozicijama.

HSV-u ostaje Zweita i nada da će dogodine direktno ući u Bundesligu. Hertha je pak teškom mukom zaradila ostanak, i sada mora krenuti ispočetka. Nitko nije zadovoljan partijama iz netom okončane sezone.

Hertha može i mora bolje.



Tagovi

HSVHerthaBundesliga2. Bundesliga

Ostale Vijesti