Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Ibrahim Aliyu za Germanijak "Nema šanse da bi ta lopta ušla u gol, a na Poljud idemo po tri boda"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 03.03.23. | 08:09

Sjajni krilni napadač Lokomotive u razgovoru za Germanijak otkriva detalje s četvrtfinalne utakmice Kupa protiv Dinama ali i najavljuje gostovanje na Poljudu.

“Lopta je išla van. Nema šanse da bi ušla u gol”, objašnjava nam Ibrahim Aliyu, desno krilo Lokomotive dan nakon ispadanja iz Kupa. Nigerijac se referirao na situaciju iz drugog poluvremena kod vodstva Lokomotive protiv Dinama od 1:0 kada je akciju započeo Kulenović, lopta je stigla do Stojkovića koji je uputio udarac prema golu Livakovića ali loptu u mrežu skreće naš sugovornik što je označeno kao zaleđe.

“Svi su me pitali što bi bilo, ali siguran sam da bi izašla van. Stojković je bio malo ljut tijekom utakmice, ali kasnije sam mu objasnio i shvatio je sve”, priča nam ovaj 21-godišnji napadač iz Nigerije koji je prije tri godine stigao u Zagreb iz nigerijskog niželigaša Footworka, na preporuku Mathiasa Chage koji se posljednjih godina profilirao kao sjajan skaut za afričko tržište.


“Rekao mi je da imam opciju odlaska u Lokomotivu. Objasnio mi je sve o klubu a tada sam bio pod dojmom Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem je vaša reprezentacija briljirala. Nisam imao nikakve dvojbe. Sjeo sam na avion i stigao u Zagreb. Sjećam se da je bila zima i to me malo obeshrabrilo, ali sve ostalo je bilo iznad očekivanja”, smije se ovaj simpatični napadač koji se brzo snašao na Kajzerici. Za Lokose je do sada upisao 77 nastupa, ima 13 golova i šest asistencija. Priznaje da su brojke korektne, ali da to može puno bolje.

“Svaka utakmica u kojoj napadač ne zabije ili barem ne asistira, ne može biti zadovoljan. Trudim se svaki dan na treningu i na svakoj utakmici u kojoj dobijem priliku da se dokažem treneru, suigračima ali najviše samom sebi. Svjestan sam od kuda sam stigao, da mali broj mojih sunarodnjaka dobije priliku okušati se u Europi i kako samo o meni ovisi hoću li iskoristiti ovo što sam dobio”, jasan je Aliyu koji sve što radi u nogometu čini za svoju obitelj. Naime, ima desetoro braće i sestara i redovito im pomaže kako bi im olakšao svakodnevicu.


“Obitelj je sve u životu. To je moja najveća motivacija”, priznaje.

Što se zagrebačke svakodnevice tiče, smjestio se na Kajzericu kako bi bio blizu trening kampu Lokomotive. Najviše se druži s Justinom de Hassom a što se tiče Lokomotive ne skriva velik optimizam.

“Iako smo na osmom mjestu ljestvice, činjenica je da nam malo treba. Samo malo da nam se poklopi i već smo u borbi za Europu. Atmosfera u svlačionici je sjajna. Trener Čabraja nam vjeruje, odlično smo povezani svi skupa a kvaliteta ionako nije upitna”.

Tijekom razgovora stalno naglašava ulogu trenera Čabraje.

"Vidite, kada sam došao u Zagreb postao sam svjestan što znači sustav u nogometu. Taj čovjek mi je otkrio toliko toga i toliko me naučio svemu da ću mu vječno biti zahvalan. Sigurno sam 50 posto bolji i kompletniji nego što sam bio kada sam stigao u Lokomotivu a to zaista dugujem treneru Čabraji".

Nažalost po Aliyua, Lokomotiva je ispala iz Kupa. No, dojam koji su ostavili u Maksimiru bio je sjajan.

“Ako protiv Dinama ne iskoristiš prilike, sasvim je izvjesno da će te kazniti. Imali smo svoje šanse, bili smo blizu ali na koncu nismo uspjeli. No, to je Dinamo. Protiv njih ti se puno toga treba poklopiti da se možeš nadati nečem konkretnom”.

Lokomotiva u nedjelju gostuje na Poljudu. Hajduk je brzo zaboravio gorak okus iz Maksimira. Riješili su Osijek i otišli u polufinale Kupa te u pozitivnom ozračju čekaju Aliyua i društvo iz Kajzerice.

“Svjesni smo jačine Hajduka i sigurno nas utakmica u Maksimir neće zavaravati. No, idemo na Poljud s jasnim ciljem da uzmemo sva tri boda. Mislim da se Lokomotiva prema svakom u ligi mora postaviti na isti način, jer ako ne vjerujemo sami u sebe, kako će nam drugi vjerovati”, logičan je zaključak napadača Lokomotive koji ima ugovor do ljeta 2025., ali ne razmišlja previše što nosi sutra.

“Ništa ne ovisi o meni pa nema smisla da ja sada izražavam neke svoje želje. Ako ću igrati i trenirati kako treba, tada će trener biti zadovoljan i dat će mi priliku. Svaka minuta na terenu nova je prilika. Pa ako me taj put odnese do nekog dobrog kluba u zapadnoj Europi, do ugovora s kojim bih mogao olakšati život svojoj obitelji u Nigeriji, neće biti sretnije čovjeka od mene. No, korak po korak”, završio je Aliyu.



Tagovi

Lokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti