PAUL HANNA/Reuters
PAUL HANNA/Reuters

I predsjednik Francuske smatra: Messi, Neymar, Mbappe - Zidane

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 07:15

Zvjezdana momčad postaje još zvjezdanija?

Nakon što je PSG uspio uvjeriti Kyliana Mbappea na ostanak na Parku prinčeva, katarski šeici okrenuli su se stvaranju kadra za iduću sezonu. Trenutno nema prevelikih vijesti oko mogućih transfera u PSG. Najviše se piše o dolasku Paula Pogbe, spominju se Christopher Nkunku, Lautaro Martinez, Sven Botman, pa čak i Lovro Majer.

No, jasno je da će najveća zvijezda ovog prijelaznog roka biti trener. Očito je da su dani Mauricia Pochettina odbrojani na Parku prinčeva, Katarci žele dovesti ime koje sa sobom ne donosi samo znanje i pobjednički mentalitet, već i karizmu, medijski publicitet i, prije svega, autoritet koji će znati ukrotiti zvijezde u momčadi. Jose Mourinho je otpao, Carlo Ancelotti je također nedostupan, spominje se Nicin Christophe Galtier (55), međutim,, jedina 'zvjezdana' opcija za katarske vlasnike ostao je Zinedine Zidane, legendarni igrač koji je s Real Madridom osvojio čak tri uzastopne Lige prvaka.

Sinoć je u intervjuu za RMC Sport predsjednik Francuske Emmanuel Macron izrazio divljenje prema Zidaneovom talentu kao trenera i pozvao ga da se 'vrati u Francusku'.

"Moja uloga je održati Francusku velikom sportskom i nogometnom nacijom. Postoje velikani koji vole ovaj sport. Vrlo je bitno da se naši najbolji ljudi, koji su svoju karijeru izgradili u inozemstvu, vrate u Francusku. Povratak Zidanea u francusku Ligu i nogomet bi bila velika stvar za našu državu", rekao je predsjednik Francuske.

Kao najveću prepreku za dolazak u PSG, Zidaneu se nameće poveznica s Marseilleom, gradom u kojem je rođen.




Tagovi

Paris Saint-GermainZinedine Zidane

Ostale Vijesti