REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

I Luka Modrić likes this: Brazilci oduševljeni, raspjevani Neymar se vratio na teren, odmah želi igrati

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.12.22. | 12:45

Nakon puno loših vijesti stigla je Brazilcima i jedna dobra - najbolji igrač opet trenira i mogao bi biti spreman već za utakmicu s Južnom Korejom

"I feel good, I knew that I would now", objavio je Neymar stihove pjesme Jamesa Browna uz fotografiju na svom Instagramu. I to nakon što je odradio trening u brazilskoj bazi u Kataru, trening ne kojemu je, kažu indsajderi, bio nasmijan, raspjevan, dobro raspoložen. Sve je to pormijenilo raspoloženje i svima u Brazilu, od navijača do suigrača, izbornika, jer, bez obzira što je Brazil na dobrom putu poraz od Kameruna poremetio je atmosferu, a onda su se nastavile i priče od ozljedama. Nakon Neymara, čiji je gležanj stradao u dvoboju sa Srbijom, ozlijedio se i Danilo, potom i jedan lijevi bek Alex Sandro, potom i drugi, Alex Telles, za kojega je Mundijal gotov. Kao i za Gabriela Jesusa. Tako da su zadnjih dana uglavnom iz Katara stizale negativne vijesti. A onda, vratio se Neymar, odradio trening i, kažu opet dobro pouzdani izvori brazilskih medija, želi odmah igrati! Već protiv Južne Koreje u ponedjeljak, od prve minute.

"S njim smo bolji, sve se mijenja. Raspoloženje, samopouzdanje. Nije da momčad ovisi o njemu. Ali s Neymarom je sve drugačije, lakše. Naši protivnici nas počinju više poštovati, udvostruč pažnju na njemu. Imamo više prostora za igru. Brazil je s njim puno jači. Zato svi navijamo za Neymara da se oporavi", rekao mi je Vinicius Junior, najbolje pokazavši što Neymar znači za Brazil. Više od samog igrača, više od brojčanog doprinosa na terenu, važna je njegova nazočnost.

No, kažu Brazilci da ipak nije riječ ni o kakvom čudu. Neymar jest trčao, zabijao, pucao, prekinuo s intenzivnim terapijama u hotelu... Ali, još uvijek gležanj nije sasvim dobro, niti će biti. No, svakodnevno liječnička služba Selecaoa pokušava poboljšati stanje njegove noge, to je svojevrsna utrka s vremenom. Ali, sad je pitanje što će odlučiti izbornik Tite. S jedne strane, Neymar mu treba, zbog momčadi i svih loših vijesti koje su stizale zadnjih dana. S druge strane, suparnik je ipak Južna Koreja, koju je Brazil nedavno u Seoulu pobijedio 5:1 i koju bi, ako je sve normalno, trebao pobijediti i bez Neymara. S jedne strane, dakle, želja da se Neymar što prije vrati i donese momčadi sigurnost, s druge, veliki rizk, jer, nitko nije fauliran kao Neymar. Srbi su ga, naime, u toj jedinoj utakmici koju je odigrao, čak devet puta zaustavili prekršajam. Svaki novi udarac u gležanj bio bi opasnost da će i on, poput suigrača, morati ranije završiti nastup u Kataru.


Odluka je na izborniku i liječničkoj službi, ali vrlo je izvjesno da će Neymar zaigrati protiv Koreanaca, barem dijelom. I biti spreman za start u četvrtfinalu, ako Brazil prođe. Protiv Hrvatske, ako mi prođemo. No, da je svim drago zbog lijepih vijesti koje je odaslao putetm svog Instagrama svjedoče milijuni likeova pod fotografijom s treninga, a jedan od njih stavio je i Luka Modrić. Lijepa gesta hrvatskog kapetana, jer, kažemo, Neymar bi nam mogao biti veliki suparnik za nekoliko dana, ako izbacimo Japance. (T. N.)



Tagovi

NeymarBrazilska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.TiteJužna KorejaBrazil

Ostale Vijesti