ALBERTO LINGRIA/Reuters
ALBERTO LINGRIA/Reuters

Hrvatskoj na Wembleyu sudi najbolji sudac 2020. godine

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 11.06.21. | 12:33

Poznat sudac utakmice Hrvatska - Engleska.

Prvu utakmicu Hrvatske na Euru 2020, koju u nedjelju igramo protiv Engleske, sudit će Talijan Daniele Orsato (45). Orsato je inače rodom iz Vicenze, a vrhunac karijere doživio je prošle godine kada je bio glavni sudac na utakmici finala Lige prvaka između Paris Saint Germainea i Bayern Munchena. Te godine dobio je i IFFHS-ovu nagradu za najboljeg suca svijeta.

Osato se smatra najboljim talijanskim sucem i jednim od najboljih na svijetu. Ove godine sudio je polufinale Lige pravaka između Chelseaja i Real Madrida.

Orsato Hrvatskoj nije sudio, no bio je šef VAR-a na utakmici Hrvatska - Danska u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Orsato je zagrebačkom Dinamu sudio u tri navrata. Prvi put u Ligi prvaka 2012. kada su Plavi na Maksimiru izgubili od Porta 0:2, zatim u Dinamovoj pobjedi nad Petrolulom u Poliestiju (3:1), a posljednji put u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2019. kada je Dinamo pod Nenadom Bjelicom na Maksimiru svladao Rosenborg i trasirao put Plavih prema elitnom natjecanju.

Ostalim hrvatskim klubovima nije sudio u Europi.


Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaengleskaEngleska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021Europsko prvenstvo u nogometu 2020Daniele Orsato

Ostale Vijesti