Privatna arhiva
Privatna arhiva

Hrvatski veznjak zabio za hit prvenstva i ostanak na vrhu: "Bilo je već i ponuda iz Španjolske"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 14:15

Prvenstvo Ukrajine, zbog ratnih okolnosti, malo je izvan fokusa, ali ne prolaze neprimjetno dobre igre bivšeg igrača Dinama i Osijeka

Počeo je proljetni dio ukrajinskog, nogometnog prvenstva, a neočekivani lider krenuo je pobjednički. Momčad Kryvbasa, koju vodi bivši trener Šerifa i dobro ga pamte Dinamovi navijači, Jurij Vernidub, uvjerljivo je slavio na gostovanju kod Čerkasija (0-3). A prvi pogodak postigao je Hrvoje Ilić, veznjak, koji je nekad, između ostalih, bio i u Dinamu i Osijeku. Ilić je zabio za 0-1 s bijele točke, odigrao je 70 minuta, a bio je po svim statističkim podacima jedan od najboljih pojedinaca susreta. Ilić igra odličnu sezonu, standardan je u Kryvbasu, zabio je tri pogotka uz dvije asistencije i jedan je od najvažnijih ljudi u senzacionalnoj sezoni toga kluba iz Kryvyi Riha, rodnog grada ukrajinskog predsjednika Zelenskoga.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Kryvbas je na čelu ljestvice, istina, najveći favorit za naslov, Šahtar, zaostaje šest bodova uz tri utakmice manje, ali i sama činjenica da je Kryvbas u borbi za Europu i da bi na ljeto mogao igrati u jednom od tri klupska natjecanja, velika je stvar. Iako je zbog ratnih okolnosti, ukrajinsko prvenstvo malo izvan fokusa i liga više nije onako kvalitetna kao nekad, Ilićeve partije ne prolaze neprimjetno.

"Ilić igra jako dobro, bilo je već na zimu dosta upita za njega, bila je i jedna ponuda iz Španjolske. No, ostao je u Kryvbasu, gdje je jedan od važnih igrača, bori se za naslov i Europu, ostat će sigurno do ljeta, a onda će vidjeti što će biti.", rekao nam je Ilićev menadžer Miroslav Bićanić.

Inače, kad smo već pričali s Bićanićem, provjerili smo i jednu informaciju, koja zadnjih dana kola nogometnim eterom. Bivši agent Marcela Brozovića, koji je zaslužan za njegove transfere u Dinamo i Inter, navodno bi mogao napustiti menadžerski posao.

"Ne znam odakle vam ta informacija, ali moram priznati da je točna. Planiram napustiti ovaj posao, najviše iz privatnih razloga, ali planiram ostati u nogometu, iskušati neke druge projekte i izazove. Ali, o tom, potom.", potvrdio nam je Bićanić.

Što se Ilića tiče, najveći ispit imat će idućeg vikenda, kad njegov Kryvbas gostuje kod 'hrvatskog' Šahtara, na čijoj je klupi Marino Pušić, uz pomoćnika Marija Stanića i sportskog direktora Darija Srnu. (T.N.)



Tagovi

Hrvoje Ilićukrajinsko nogometno prvenstvo

Ostale Vijesti