REUTERS/Tariq AlAli
REUTERS/Tariq AlAli

Hrvatski strateg postao novi izbornik Bahreina

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 20.02.24. | 16:54

Na klupi će zamijeniti Argentinca Juana Antonija Pizzija

Hrvatski nogometni trener Dragan Talajić (58), koji već 20 godina radi u zemljama Bliskog istoka i Kini, imenovan je novim izbornikom reprezentacije Bahreina.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Talajić, koji od 2022. godine obnaša dužnost tehničkog direktora u Bahreinskom nogometnom savezu, na klupi će zamijeniti Argentinca Juana Antonija Pizzija, koji je sporazumno raskinuo ugovor nakon ispadanja u osmini finala Azijskog prvenstva od Japana prije 20-ak dana.

Talajićev najveći uspjeh je osvajanja naslova pobjednika azijske Lige prvaka sa saudijskim Al Ittihadom 2004. godine, dok ga je Al Jazeera Sport TV proglasila najboljim trenerom u Aziji i u arapskom svijetu za sezonu 2010/11. kada je s jordanskim Al-Wehdatom osvojio tamošnje prvenstvo, Kup i Superkup.

Nakon dva odigrana kola u skupini H azijskih kvalifikacija za plasman na SP 2026. Bahrein se s tri boda nalazi na drugom mjestu, tri boda više imaju vodeći UAE, a isti broj bodova ima treći Jemen, dok je na dnu Nepal bez bodova. Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će prolazak u sljedeći krug kvalifikacija.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 


Tagovi

Dragan TalajićBahrein

Ostale Vijesti