REUTERS/Arnd Wiegmann
REUTERS/Arnd Wiegmann

Hrvatski napadač koji je umalo izbacio Dinamo iz Europe s Clujom ima novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 19:38

Bio je velika nada Torina, a iako su ga ozljede prilično usporile, on se izdigao iznad svega te je u Rumunjskoj u potpunosti zablistao.

Nakon Hermannstadta i CFR Cluja, hrvatski napadač Gabriel Debeljuh danas je potpisao za treći klub u Rumunjskoj. Stasiti Rovinjež, čiju vrijednost TM procjenjuje na 1.4 milijuna eura, postao je novi igrač Sepsija, a tamo je otišao kao slobodan igrač nakon što mu je istekla ugovorna obveza s osmerostrukim prvakom Rumunjske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Debeljuhova nogometna priča je zaista nevjerojatna. Kao talentiranog juniora ga je iz matičnog Rovinja doveo Torino, a nakon što nije uspio dobiti priliku u prvoj momčadi, odlučio se svoju sreću potražiti u nižim ligama. Igrao je za Piacenzu, Mantovu i Este, a 2019. je iz Serie D prešao u rumunjski FC Hermannstadt.

Nakon samo godinu dana kupio ga je Cluj za 250 tisuća eura, a nedugo po dolasku u klub je umalo izbacio Dinamo iz Lige prvaka! Debeljuh je u 90+3. zabio za 2-2, a do 3. pretkola Plavi su došli tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Debeljuh je prošle sezone imao velikih problema s ozljedama pa je tako u sezoni 22./23 odigrao svega 10 utakmica (tri pogotka, jedan asistencija) te mu iz kluba nisu odlučili produljiti ugovor. Preciznije, novi ugovor je mogao potpisati, ali ne po uvjetima koje je on smatrao zadovoljavajućima pa se tako odlazak pokazao najboljim rješenjem za obje strane.

Sepsi je prošlu sezonu okončao na šestom mjestu SuperLige, a osim Debeljuha je u klub kao veliko pojačanje za sljedeću sezonu stigao i Sherif Kallaku, donedavni veznjak Lokomotive koji je posljednji angažman imao u albanskoj Teuti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Gabriel DebeljuhClujSepsiRumunjska prva liga

Ostale Vijesti