Newscom Newscom/PIXSELL
Newscom Newscom/PIXSELL

Hrvatski napadač koji je oduševio u Rumunjskoj radi transfer karijere i ide u Saudijsku Arabiju za milijun eura godišnje

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.09.23. | 08:32

Prije nekoliko mjeseci je u razgovoru za Germanijak rekao kako ostavlja otvorenu mogućnost za odlaskom ako na njegovu adresu stigne nemoralna ponuda, a budući da je u sezonu krenuo sa šest pogodaka i jednom asistencijom u sedam nastupa, nimalo ne čudi zašto su ga Saudijci htjeli dovesti pod svaku cijenu.

Samo sitnice dijele Marka Dugandžića od transfera karijere. Stasiti hrvatski napadač, koji igra briljantan nogomet u Rumunjskoj, na korak je od transfera u saudijski Al Tai kojeg vodi hrvatski stručnjak Krešimir Režić. Prema dostupnim informacijama, Al Tai će Rapidu 1923 platiti odštetu od 1.5 milijuna eura, dok će Dugandžić u novom klubu zarađivati milijun eura godišnje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Dugandžić je dijete Osijeka, za Bijelo-plave je u 55 nastupa postigao devet pogodaka uz tri asistencije, a dosta rano se odlučio u karijeri na inozemne korake. Prvo je osjetio čari Serie B (Ternana), potom je jednu sezonu odradio u Serie C (Matera), a treću inozemnu sreću onda je potražio u Rumunjskoj. U pronašao ju je! Prvo je u dresu Botosanija skupio 11 pogodaka i dvije asistencije u 20 nastupa, a nakon samo pola godine u klubu dobio je poziv ruskog Sočija kojeg nije mogao odbiti. No, u Rusiji se nije najbolje snašao pa je za 500 tisuća eura, što je isti iznos koliko je Soči platio za njega, nakon pola godine (siječanj 2022.), preselio u FCR Cluj. To očito nije bio dobar 'fit' pa je nakon sam pola godine opet promijenio sredinu, a ovog puta je poziv stigao iz rumunjske metropole, iz Rapida.

Bio je to sjajan potez i za igrača i za klub. Prošle sezone, snažni Osječanin bio je prvi strijelac Lige I s 22 postignuta pogotka, a u istom je ritmu nastavio i ove sezone budući da je dosad u sedam nastupa skupio šest pogodaka i jednu asistenciju. Pogađate, na listi najboljih strijelaca opet je na vrhu…

S Markom smo razgovarali za vrijeme Eura U21 budući da je dvije svoje utakmice hrvatska U21 reprezentacija odigrala baš na stadionu Rapida. Još tada je dao naslutiti kako ne bi imao ništa protiv odlaska u Saudijsku Arabiju, a baš to će se uskoro i dogoditi.

Krešimir Režić je ovog ljeta već doveo pet stranaca, s tim da su najzvučniji Virgil Misidjan (povezivalo ga se s Hajdukom) te Enzo Roco (reprezentativac Čilea). Jedini igrač za kojeg je plaćena odšteta je rumunjsko desno krilo Andrei Cordea koji je iz FCSB-a stigao za 1.32 milijuna eura, ali sada bi transfer 30-godišnjeg Hrvata to trebao nadmašiti.

Inače, Al Tai navodno radi i na dovođenju Emmanuela Dennisa iz Nottingham Foresta, ali Režiću planove kvari Nenad Bjelica budući da se Nigerijca isto tako povezuje i s Trabzonsporom. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marko DugandžićAl Tai FCSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaRumunjskaRumunjska prva ligaRapid Bukurešt

Ostale Vijesti