CARL RECINE/Action Images
CARL RECINE/Action Images

Hrvatska se vraća na mjesto sreće: Nema Luke, Kramarić u napadu, dvojba je Pašalić ili Ivanušec (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.09.21. | 07:57

Izbornik Rusije na raspolaganju ima 30 igrača, dok šestorici Hrvata prijeti suspenzija

Hrvatska reprezentacija večeras u 20:45 na stadionu Lužniki, na kojem je prije više od tri godine izborila, a onda i igrala finale Svjetskog prvenstva, gostuje kod Rusije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

(2.90) Rusija (3.25) Hrvatska (2.90)

Hrvatska i Ruisija predvode ljestvicu sa šest bodova nakon prva tri kola. Obje momčadi su u prvom dijelu kvalifikacija upisale neočekivane gostujuće poraze, Hrvatska u prvom kolu kod Slovenije, a Rusija u trećem kod Slovačke. U večerašnjoj utakmici Hrvatska ne može računati na svojeg najboljeg igrača Luku Modrića, Domagoj Vida je suspendiran (žuti kartoni), a problema s ozljedom ima i Ante Budimir.

Pred Hrvatskom je ključni dio kvalifikacija jer tri dana nakon Rusije (subota) gostuju kod neugodne Slovačke, a onda u utorak (7. rujna) na Poljudu dočekuju Sloveniju.

"Najveći nam je problem što smo imali jedan zajednički trening, ali vjerujem u igrače. U odličnoj su formi, no početak je sezone, a ove tri utakmice u Rujnu najteži su dio kvalifikacija. O Slovačkoj i Sloveniji razmišljat ćemo nakon Rusije, reprezentacije koja je uz nas najveći favorit za prvo mjesto. Ova utakmica nije presudna, jer nakon nje ima još šest nastupa, ali je jako važna. Trebamo skupljati bodove", rekao je prije utakmice Zlatko Dalić.

Osim tri ranije navedena izostanka, Hrvatska ima šestoricu kojoj prijeti suspenzija zbog žutih kartona - Bornu Barišića, Marcela Brozovića, Duju Čaleta Cara, Ivana Perišića, Matea Kovačića i Nikolu Vlašića.

U vrhu napada očekuje se Andrej Kramarić, a na poziciji 'desetke' umjesto Luke Modrića zaigrat će Mario Pašalić ili Nikola Vlašić. Ako novi igrač West Hama umjesto na desnom krilu, krene u sredini, znači da će desno krenuti Luka Ivanušec ili Lovro Majer.

Također ostaje pitanje lijevoga beka, hoće li Dalić na toj poziciji koristiti rješenje s Eura, Joška Gvardoila, ili nekog od nominalnih bekova - Bornu Barišića ili Bornu Sosu.

S druge strane Hrvatsku očekuje Rusija koja je prilična nepoznanica. Novi izbornik Zbornaje Valerij Karpin je pozvao 30 igrača, među kojima je čak pet vratara, među kojima nema Safonova i Šunjina koji su bili dio ruskog kadra na nedavnom Europskom prvenstvu.

"Da je bilo moguće pozvali bismo 50 do 60 igrača za ovu akciju, a što se golmana tiče, našli smo se na pola. Da, što se čudite, imao bi ih 10 ovdje, zašto ne", rekao je 'ratoborni' Karpin na konferenciji za medije.

Od Rusije se očekuje da će istrčati u 3-4-2-1 formaciji s Aleksandrom Golovinom kao najvećom zvijezdom ove momčadi. Od opasnih igrača još se svakako treba paziti Atalantinog ofenzivca Alekseyja Miranchuka, a u vrhu napada stajat će centarfor moskovskog Lokomotiva Fedor Smolov. Po krilnim pozicijama ordinirat će Mario Fernandes i Denis Čerišev koji je Hrvatskoj u posljednjem međusobnom susretu, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2018, zabio fantastičan gol.

Hrvatskoj i Rusiji ovo će biti četvrti službeni nastup, a u prethodna tri utakmica je završila neriješeno. U kvalifikacijama za Euro 2008. obje utakmice završile su 0:0, a četvrtfinalni dvoboj na Mundialu 2018 2:2, no Hrvatska je slavila na penale. Ipak, Vatreni imaju jednu pobjedu, u prijateljskoj utakmici u Rusiji Hrvatska je pod vodstvom Ante Čačića slavila 3:1.

ŠTO KAŽE GERMANIA?

Prema Germaniji u ovoj utakmici nema favorita. Tečaj na pobjedu obje momčadi iznosi 2.90, a na neriješeno 3.25. Napominjemo kako se ovaj par nalazi u Germanijnoj super-ponudi.

Kao najizgledniji rezultat navodi se 1:1 (tečaj 6.50), zatim 0:0 (7.50), minimalna pobjeda Rusije (1:0) vrednuje se 7.75, a Hrvatske 8.00.

Prema tome, Germania kombinacija X i 0-2 gola vrednuje se s tečajem, 3.15.

Cijelu Germania sport ponudu pogledajte ovdje.

(2.90) Rusija (3.25) Hrvatska (2.90)



Tagovi

HrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaRusijaRusija 2018

Ostale Vijesti