Hrvat odbio ponude Fenera i AZ Alkmaara zbog indonezijske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.01.20. | 08:17

Pri odabiru prehrane pomaže mu Dejan Lovren...

U Europi nije bilo budućnosti za njega te je on svoje talente 2015. godine odlučio preseliti na Daleki istok. Prva destinacija bio je Vijetnam gdje je igrao za tri klluba – Binh Duong, potom za CLB bong da Dong Thap, da bi mu posljednji vijetnamski klub bio Long An.

Nakon gotovo dvije godine u toj državi, otišao je u malezijski Negeri Sembilan, odakle prelazi u Melaku United. Međutim, njegov konačni probitak na azijsko tržište dolazi krajem 2017. godine, kada u prosincu pojačava redove indonezijske Persije.

U Jakarti je konačno počeo ispunjavati puni potencijal gdje je postao glavna zvijezda svoje momčadi i uvjerljivo najbolji strijelac lige. Šimić, inače prijatelj Dejana Lovrena i Ivana Tomečaka, postao je prvo ime Persije kojoj je osigurao i naslov prvaka prošle sezone, a imao je i zapažene nastupe u tamošnjem kontinentalnom natjecanju. Ove je sezone bio najbolji strijelac indonezijske lige s 35 golova u 39 nastupa, a tamošnji navijači i nogometni zaljubljenici su ga izabrali za najboljeg igrača lige.

Upravo je Šimić u intervjuu za Jutarnji list (9. siječnja) otkrio kako je imao ponude Fenerbahcea i AZ Alkmaara, ali je odlučio produžiti ugovor s Persijom do 2023. godine. Osim toga, u intervjuu je istaknuo kako ima svoju modnu liniju SS9 (Super Simic 9), svjestan je podcjenjivačkog pogleda Hrvata na indonezijski nogomet, a otkrio je i kako mu upravo stoper Liverpoola, Lovren, daje savjete oko prehrane.

„Vrlo sam striktan kad je riječ o prehrani, imam svoje restorane u koje idem i tamo već znaju što jedem pa ne dižu buku. Moram spomenuti Dejana Lovrena s tim u vezi, s njim se često čujem. Kad je njima Klopp došao u Liverpool, napravio je revoluciju u prehrani igrača. Lovren mi je otkrivao neke njihove tajne pa se vodim time. To vam je izbacivanje glutena, laktoze, crveno meso jedem rijetko, što više bijele ribe, čak ne tune i lososa, jer se u moru hrane smećem i teški su za probavu, baš kao i biftek(...) Kada god dam gol, smijemo se Lovren i ja jer me zeza da je to sve zbog glutena“, izjavio je Šimić za JL.

Otkrio je i da mu je izbornik Zlatko Dalić čestitao na uspjehu u Indoneziji te da mu je žao što ne igra u nekoj jačoj ligi.

„Bio mi je izbornik u U21, s Draženom Ladićem, i jako dobro me se sjećaju. Gospodin Zlatko Dalić me oduševio i prvo mi je čestitao na uspjesima i na golovima, rekao je da sve zna i da sve prati i rekao mi je da mu je samo žao što nisam u nekoj boljoj ligi, jer znate kako je to...“, rekao je, između ostalog, Šimić koji je ranije ove godine oslobođen optužbi za silovanje zbog čega je bio uhićen u Australiji.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Zimski prijelazni roktransferiFenerbahçeAZ AlkmaarindonezijaMarko Šimić

Ostale Vijesti