Hodgson više nije engleski izbornik

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.06.16. | 23:26

S njim odlaze i pomoćnici Neville te Lewington.

Roy Hodgson nije ni pokušao dočekati jutro kao izbornik engleske reprezentacije. Poniženje porazom i eliminacijom od Islanda jedno je od najvećih u povijesti engleske odabrane vrste, stoga je logično da je bilo pitanje kada će doći do toga.

A došlo je vrlo brzo; Hodgson je na pressici nakon utakmice objavio da odlazi s mjesta izbornika, zajedno sa pomoćnicima Rayom Lewingtonom i Garyjem Nevilleom.

„Ja sam pragmatičan i svjestan da smo u poslu koje ovisi o rezultatima. Moj ugovor je bio u startu određen da ističe nakon Eura, stoga je sada vrijeme da netko drugi preuzme ovu grupu mladih, gladnih i iznimno talentiranih igrača“, kazao je Hodgson u svom oproštajnom govoru.

„Žao mi je što je sve trebalo završiti na ovaj način, s još jednim ranim ispadanjem; ali ovakve stvari se događaju. Sve što sada mogu je zaželjeti svima sve najbolje i nadati se da ćemo uskoro moći gledati Englesku u finalu nekog velikog natjecanja. Sada nismo uspjeli.“

Hodgson je na izborničkoj funkciji od svibnja 2012., kada je zamijenio Fabia Capella. U 11 utakmica na tri velika natjecanja tijekom kojih je vodio reprezentaciju ubilježio je tek tri pobjede; dok ga je ovaj poraz na kraju koštao posla. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Roy HodgsonEngleska nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016

Ostale Vijesti